Echipele ar putea avea o sesiune de teste după ultima cursă a sezonului

de Daniel Popescu
Marti, 02.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a propus efectuarea unei sesiuni de teste după ultima cursă a sezonului din Brazilia, o decizie urmând să fie luată miercuri.

Am menţionat dacă ar fi posibil să facem ceva la sfârşitul sezonului timp de două-trei zile pentru a ne ajuta să decidem ultimele soluţii.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Comitetul Sportv al FIA se va reuni miercuri pentru a discuta, printre altele, şi numeroase pene de cauciuc de la Marele Premiu al Marii Britanii.

Pe lângă transformarea sesiunii de teste pentru tineri piloţi într-o sesiune de evaluare a cauciucurilor, o altă propunere vizează efectuarea a doua sau trei zile de teste pe circuitul de la Interlagos după ultima cursă a sezonului din Brazilia, care va avea loc în 24 noiembrie.

Propunerea a fost făcută de cei de la Pirelli cu scopul de a evalua pneurile pentru sezonul 2014, în ciuda faptului că producătorul italian nu a fost anunţat oficial ca furnizor de cauciucuri pentru anul viitor.

"Am menţionat dacă ar fi posibil să facem ceva la sfârşitul sezonului timp de două-trei zile pentru a ne ajuta să decidem ultimele soluţii.

Bine, monoposturile se schimbă foarte mult în 2014, dar monoposturile din acest an sunt foarte, foarte rapide. Cea mai bună şi mai stresantă experienţă pe care o putem acorda pneurilor este cu monoposturile actuale", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru publicaţia britanică Autosport.

Suntem în faza de concept, dar nu am avea nevoie de toate echipele.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Potrivit proiectului Pirelli, echipele nu vor fi obligate să participe la sesiunea de teste dacă nu consideră că aceasta va fi relevantă pentru ele.

"Suntem în faza de concept, dar nu am avea nevoie de toate echipele. Am putea oferi pneuri pentru toate echipele, dar cu programe diferite pentru echipe diferite. Vrem să fie pneuri apropiate de cele pe care le vom folosi în timpul iernii", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru