Formula 1: Brazilia va rămâne în calendar până în 2030

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a anunțat oficial că etapa din Brazilia va face parte din calendarul competițional până în 2030. Anunțul a fost făcut înaintea Marelui Premiu de la Sao Paulo din acest weekend.

Cursa de Formula 1 din Brazilia este una dintre cele mai populare etape din calendarul competițional. Legendarul circuit Interlagos va continua să găzduiască această etapă sud-americană până în anul 2030, după ce Formula 1 a ajuns la un nou acord cu organizatorii Marelui Premiu de la Sao Paulo.

Anunțul de prelungire a contractului a fost făcut chiar înaintea etapei din acest sfârșit de săptămână. Circuitul Interlagos a găzduit Marele Premiu al Braziliei din 1973 până în 1977. Etapa a fost mutată pe fostul circuit Jacarepagua în 1978, înainte ca aceasta să revină pentru doi ani la Sao Paulo, în 1979 și 1980. Din 1981 până în 1989, cursa din Brazilia a fost din nou ținută pe fostul circuit din Rio de Janeiro, înainte ca Interlagos să găzduiască permanent această cursă din 1990 până în prezent.

În acest weekend, Marele Premiu de la Sao Paulo este o etapă de sprint. Asta înseamnă că sesiunea principală de calificare va avea loc vineri, la ora 20.00, ora României.

Sâmbătă vor avea loc Sprint Shootout, de la ora 16.00, respectiv cursa de sprint, care va începe la ora 20.30. La final, Marele Premiu de la Sao Paulo va avea loc duminică de la ora 19.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (1)

  • Polpozișă
    Să consemnăm pentru penibilul septuplului campion mondial de carton, care tocmai a câștigat locul 8, că Verstappen - Perez a ajuns la 17-2... record pentru eternitate. :)))))))))))

    P.S. Penibilul e din redacție. :))))))))))
    12 31

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru