F1: George Russell, victorie în cursa de sprint din Brazilia

de Alexandru Monenciu
Duminica, 13.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
George Russell s-a impus în cursa de sprint din Brazilia și va pleca din pole position în Marele Premiu de pe circuitul Interlagos. Carlos Sainz a încheiat pe 2, iar Lewis Hamilton pe 3.

După o sesiune de calificări cu final neașteptat, toți ochii erau ațintiți acum către Kevin Magnussen și către cursa de sprint care formează grila de start pentru Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei.

Pentru cele 24 de tururi de circuit, toți piloții au optat pentru pneuri soft, cu excepția lui Max Verstappen și Nicholas Latifi care au pornit în cursă cu pneuri medii.

După stingerea semaforului, Kevin Magnussen și-a păstrat prima poziție în fața lui Max Verstappen. Puțin mai în spate, Alonso și Ocon aveau duelul lor care s-a încheiat cu un contact între cele două monoposturi Alpine.

În turul 3, Magnussen a pierdut conducerea cursei și încet, încet, a început să fie depășit și de alți piloți.

A fost "război" și la Aston Martin. Lance Stroll a primit o penalizare de 10 secunde după ce s-a apărat mult prea agresiv în fața coechipierului său, Sebastian Vettel.

Revenind în fața plutonului, George Russell avea un duel foarte frumos cu Max Verstappen.

După o încercare nereușită, în turul 12, britanicul de la Mercedes a trecut de campionul mondial în turul 15 și a început să pună secunde bune între el și locul 2.

Până la final, Verstappen a fost întrecut și de Sainz, dar și de Lewis Hamilton.

La finalul celor 24 de tururi aveam să aflăm ordinea în care vor pleca piloții în cursa de duminică. George Russell a încheiat cursa de sprint pe primul loc, Carlos Sainz pe 2 ( pilotul Ferrari are o penalizare de 5 locuri pe grilă ), iar Lewis Hamilton pe 3.

Max Verstappen a "căzut" până pe 4. Restul topului 10 arată cam așa: Sergio Perez, Charles Leclerc, Lando Norris, Kevin Magnussen, Sebastian Vettel și Pierre Gasly.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Zic si eu
    Dupa sprintul de ieri cred ca aceasta cursa ne va arata un duel - cu victime-al generatiilor.
    Alonso, cu penalizarea de 5', pleaca dupa Ocon are polite de platit si nimic de pierdut, mai alesca Ocon este in fata in campionat. La fel si Stroll, care pare tot mai frustrat de mediocritatea in care se zbate.
    Cel mai interesant va fi de urmarit ce vor face primii 2. Este cam ultima sansa reala ca Hamilton sa poata castiga o cursa si sa evite primul an fara victorie in F1, dar Russel este in forma maxima si are un moral puternic dupa ce l-a batut pe Verst ieri si nu va ceda fara lupta.
    Devine tot mai clar ca, ca alegand sa plece la Aston Martin, Alonso a dat din lacul Ocon, favoritul francezilor de la Renault, in putul Stroll, baiatul tatei la Aston Martin.
    Daca la Renault mai are ceva suport si respect, data fiind istoria lor, la AM va avea zile grele cu tanarul dornic sa-i arate lui tati ca poate invinge un campion mondial.
    2 6
  • BLACK FLAG
    Perez este într-o luptă directă cu Charles Leclerc de la Ferrari pentru locul al doilea în campionat. Perez ar fi avut un avantaj dacă Max ar fi respectat ordinele echipei și ar fi permis colegului său să-l depășească pentru a șasea poziție în Marele Premiu din Sao Paulo. Neintâmplându-se asta, acum amândoi sunt la egalitate, totul se va decide în ultima cursă. Interesante au fost dialogurile din echipa RB.
    „Max, lasă-l pe „Checo” să treacă, te rog”, a fost ordinul de la inginerul de curse al lui Verstappen, Gianpiero Lambiase.

    Mesajul a căzut în urechi surde și mașinile trecuseră linia de sosire. Lambiase a adăugat: „Max, ce s-a întâmplat?”

    Max: „V-am spus deja vara trecută, băieți. Nu mă mai întreba asta, bine? Suntem clari despre asta? Mi-am dat motivele și sunt de acord.”

    Mesajele radio care nu au fost difuzate pe fluxul inițial al cursei, dar au fost redate totuși mai târziu, l-au făcut pe Perez să spună: „Da, mulțumesc pentru asta, băieți, mulțumesc.
    „Acest lucru arată cine este el cu adevărat.”
    Hugh Bird, inginerul de curse al lui Perez, a răspuns: „Nu știu ce să spun”.
    Abia după aceea, Christian Horner, a fost auzit pe radio și... i-a cerut scuze lui Perez.
    5 0
  • BRAVO RUSSELL
    O VICTORIE BINE-MERITATA
    3 11
  • Polpozișă
    Bottas a primit și el ordine de echipă care nu i s-au întors decât strict conjunctural înapoi. Cred că într-o singură cursă, Hamilton n-a reușit să-l depășească pe cel din fața lui Bottas, și i-a cedat poziția.
    Perez nu-și acceptă condiția de locotenent și se amăgește în privința lui Max. Dacă are cum, Verstappen se bagă și în fața unei bunicuțe la supermarket. Nici Leclerc n-a primit cadoul la care spera și nu prea înțeleg ce strategii făcuseră cei de la Ferrari. Pt. Sainz e grav să termine pe locul 6.

    Ocon și-a demonstrat lipsa de caracter când l-a privat pe Max de victoria din Brazilia, în calitate de pilot al academiei mercedes. L-a dat și pe Perez de toți pereții ștergând practic puncte importante pt Force India, Alonso a preferat să plece din cauza lui, iar ce s-a auzit pe radio cu mofturi la ordinele echipei Alpine, pentru interesul echipei de a puncta cu ambele mașini, Ocon e slăbuț tare dpdv intelectual.

    Estimez că băiatul lui tata Stroll va fi mai rapid în calificări decât Alonso. Cursele pe a 6-a mașină din circuit sunt loterie de alegere și schimbare a anvelopelor în funcție de safety car.
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru