Echipele de top au stabilit programul testelor cu pneurile Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
McLaren va fi singura echipă de top care nu va utiliza niciun pilot titular pentru prima sesiune de teste cu pneuri Pirelli.

Dacă dacă întreaga atenţie este acaparată de lupta echilibrată pentru titlul mondial, echipele au început deja să facă primele pregătiri pentru sezonul următor.

La sfârşitul săptămânii viitoare, echipele vor avea oportunitatea de a testa pentru prima oară pneurile pe care Pirelli le va furniza în Formula 1 începând de anul viitor, iar echipele de top au stabilit deja piloţii de la care vor solicita feedback.

Astfel, Red Bull Racing îl va utiliza pe Sebastian Vettel pentru ambele zile, Ferrari va miza pe Felipe Massa şi Fernando Alonso, Williams pe Nico Hulkenberg şi Rubens Barrichello, în timp ce Mercedes GP îi va utiliza pe Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

În schimb, McLaren va fi singura echipă de top care nu va utiliza niciunul dintre piloţii titulari, Jenson Button şi Lewis Hamilton urmând să înceapă mai devreme vacanţa din intersezon. Echipa britanică consideră că testele cu pneuri Pirelli nu vor fi importante, întrucât cauciucurile se vor schimba dramatic până la începutul anului viitor.

"Am vrut să fac testul, dar echipa mi-a spus că nu este momentul potrivit să testez pneurile pentru că se vor schimba foarte mult.

Pneurile se vor schimba foarte mult înainte să facem câteva teste serioase cu noul monopost şi să obţinem informaţii importante din punctul de vedere al piloţilor titulari", a precizat Button.

Astfel, testele cu pneuri Pirelli vor fi efectuate de Gary Paffett şi Oliver Turvey, aceeaşi piloţi care vor participa şi la testele dedicate tinerelor speranţe din F1. Sesiunea de teste pentru pneuri Pirelli va avea loc în zilele de 19 şi 20 noiembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru