Echipele de top critică inutilitatea testelor de la Mugello

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.05.2012
Red Bull, Mercedes şi Lotus susţin că sesiunea de teste de la Mugello s-a dovedit a fi o pierdere de timp şi de bani, întrucât nu a ajutat aproape deloc la dezvoltarea monoposturilor.

Pentru prima oară după 2008, Formula 1 include în acest an şi o sesiune de teste pe circuitul de la Mugello, măsura fiind luată după numeroasele critici la adresa imposibilităţii piloţilor de a se antrena între Marile Premii.

Testele din această săptămână de pe circuitul italian s-au dovedit însă a fi compromise, atât din cauza vremii ploioase din prima zi, cât şi a celor numai trei zile alocate pentru tot sezonul.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull, a fost unul dintre cei mai vehemenţi la adresa testelor, afirmând că acestea au necesitat un buget major din partea echipelor. "Este foarte frumos şi mâncarea este foarte bună, dar cheltuim foarte mulţi bani şi sincer să fiu nu am simţit nevoia de a veni aici", a precizat britanicul.

Între timp, un inginer de top al echipei Mercedes crede că Formula 1 ar trebui să aibă mai multe sesiuni de teste în timpul sezonului, întrucât una este insuficientă. "Mă întreb dacă are sens să avem o singură sesiune pe parcursul sezonului.

Fie facem mai multe teste, fie uităm de asta", a explicat el pentru Gazzetta dello Sport.

Nu în ultimul rând, Eric Boullier, şeful Lotus, crede că testele au fost o bună oportunitate pentru a "cheltui bani fără să fie nevoie".

Iniţial, sesiunea de teste de la Mugello a fost privită ca o bună oportunitate pentru ca echipele să evalueze îmbunatăţirile pentru prima cursă europeană a sezonului de la Barcelona. În cele din urmă, doar Ferrari a introdus un update cu adevărat semnificativ, însă doar în ultima zi de teste, iar echipa a pierdut ulterior peste două ore din cauza unui accident suferit de Fernando Alonso.

Via | James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru