Echipele motorizate de Mercedes se vor opune extinderii dublării punctelor la ultimele trei curse

de Daniel Popescu
Joi, 06.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Planurile lui Bernie Ecclestone de a dubla punctele pentru ultimele trei curse ale sezonului 2014 vor eşua, întrucât vor fi respinse de echipele motorizate de Mercedes, potrivit presei internaţionale.

Esential 50 este numarul de puncte pe care il va primi castigatorul ultimei curse a sezonului de la Abu Dhabi
Bernie Ecclestone a confirmat recent că planul său iniţial era ca ultimele trei curse să primească puncte duble, însă în cele din urmă FIA a implementat acest regulament doar pentru etapa finală de la Abu Dhabi.

Aparent, britanicul în vârstă de 83 de ani face presiuni pentru o schimbare de ultimă oră a regulamentului prin care dublarea punctelor să fie totuşi implementată pentru ultimele trei curse.

Totuşi, o modificare a regulamentului în acest stadiu presupune acordul unanim al tuturor echipelor, iar jurnalistul britanic James Allen afirmă că team-urile care folosesc motoare Mercedes se va opune în mod categoric acestui plan.

Constructorul german s-a evidenţiat in testele de la Jerez ca cel mai bine pregătit pentru noile motoare turbo V6 de 1.6 litri, în timp ce Renault are dificultăţi majore.

Practic, o extindere a dublării punctelor la ultimele trei curse ar avantaj în mod evident echipele cu motorizare Renault, în special Red Bull Racing, care ar putea recupera rapid spre finalul campaniei terenul pierdut în debutul sezonului.

Renault insistă că va fi capabilă să remedieze defecţiunile înregistrate la sistemul ERS până la sesiunea de teste din Bahrain care va avea loc în perioada 19-22 februarie.

Via James Allen

Comentarii (8)

  • Ar fi bine de precizat ca inca Red Bull Racing nu a pierdut niciun punct in clasament in comparatie cu Mercedes. Asa ca stirea asta e doar pura speculatie si la sfarsitul sezonului s-ar putea sa fie exact invers. Asa ca pe cine ajuta si pe cine dezavantajaza e vorbarie numai asa ca sa ne aflam in treaba.
    5 1
  • asa este littlefoot
    Dar nu inteleg de ce s-ar da mai multa valoare unor curse in defavoarea altor curse. Ar fi de 2 ori mai valoroasa din USA decat Monaco sau Monza?
    8 1
  • RedBull a fost primul care a spus ca este aberant sa dublezi punctele pentru ultuma(le) curse. Acuma hop s-au trezit si cei de la Mercedes!
    5 1
  • Treaba cu dublarea punctelor e o aberatie din start. Da' tot in registru ala e si sa spui acum pe cine avantajeaza si pe cine nu.
    4 1
  • Se vor opune pe naiba. Asa comenta si Montezemolo ca e o aberatie si cand a venit vorba sa se opuna, a stat cuminte. Ah, unde esti tu Enzo...
    Nu stiu ce naiba le spune/face Bernie, dar ii prosteste pe toti. Mita aia e buna pentru toata lumea.
    5 2
  • Din cate stiu eu era ca doar in ultima cursa vor fi dublate punctele, acuma ca Red Bull nu au fost in stare sa faca o masina buna pentru inceput de sezon dupa cum arata testele hop sa fie ultimele 3 curse dublate. Eu cred ca ideea asta vine de la Red Bull
    3 4
  • lucky70
    poate pierd titlul in ultima cursa cei de la Ferari!
    1 2
  • Baieti, vorbiti de parca Red Bull este deja ingropata.Hai sa mai asteptam putin ca mai e mult pina departe.Deocamdata, sa n-e bucuram de faptul ca mai e putin pina pe 16 martie.Succes tuturor !!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru