Echipele, pregatite sa semneze noul Acord Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.03.2009
Luca di Montezemolo a dezvaluit ca echipele sunt pregatite sa semneze noul Acord Concorde, dupa aproape un an de la initierea negocierilor.

Negocierile referitoare la structura documentului care guverneaza Formula 1 sunt aproape de a fi finalizate, potrivit declaratiilor facute de presedintele FOTA, Luca di Montezemolo.

Oficialul italian sustine ca unitatea de care dau dovada echipele in cadrul FOTA a grabit in mod vizibil incheierea disputelor pe aceasta tema.

"Nu am o confirmare scrisa de la toate echipele, dar vreau sa spun ca toti constructorii si toate echipele din Formula 1 sunt pregatite sa semneze un nou Acord Concorde pana la sfarsitul lui 2012", a declarat presedintele Ferrari. "Acum suntem in plin proces cu departamentul de la FOM (Formula One Management) pentru a rezolva ultimele probleme si cred ca suntem in masura sa semnam Acordul Concorde inainte de startul sezonului, oricum inainte de 18 martie".

Montezemolo a minimalizat declaratiile facute de CEO-ul Renault, Patrick Pelata, care a afirmat ca echipa franceza ar putea parasi competitia din cauza costurilor mari. Ipoteza a fost infirmata inclusiv de Flavio Briatore, seful echipei Renault.

"Cred ca din prima zi cu Renault am fost foarte ingrijorat in privinta costurilor", a explicat oficialul italian.

"Ce s-a intamplat cu FOTA a fost exact ceea ce isi dorea Renault sa se intample cu Formula 1. Avem sustinea lui Carlos Ghosn ca daca F1 va fi mai eficienta va ramane in competitie alaturi de toti ceilalti pana in 2012. Domnul Ghosn i-a dat confirmarea lui Luca di Montezemolo. Ceea ce a spus Pelata este foarte normal, trebuie sa avem un echilibru intre venituri si cheltuieli".

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru