Echipele propun modificarea calendarului pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.09.2009
Echipele din Formula 1 vor discuta despre schimbarea structurii calendarului pentru 2010, precum si despre intentia celor de la Williams de a utiliza sistemul KERS anul viitor.

Reunite sub umbrela Formula One Teams' Association, echipele se vor reuni duminica in Singapore pentru a discuta despre cateva elemente de baza ale sezonului 2010.

Principalul subiect este legat de structura calendarului competitional din sezonul 2010, care prevede desfasurarea curselor din Monaco si Turcia la o distanta de numai o saptamana. Echipele se tem ca timpul avut la dispozitie pentru transportul pe cale aeriana sau terestra a echipamentelor de la Monaco la Istanbul este insuficient, insa problema este complicata de faptul ca Marele Premiu al Canadei va avea loc la numai doua saptamani dupa cursa din Turcia.

Potrivit declaratiilor vicepresedintelui FOTA, John Howett, situatia poate fi clarificata cu usurinta in cazul in care organizatorii cursei de la Montreal nu ajung la o intelegere cu Bernie Ecclestone in privinta desfasurarii acestui Grand Prix.

Pe de alta parte, echipele doresc sa analizeze situatia sisitemului KERS, dupa ce Williams si-a manifestat in mod public intentia de a utiliza tehnologia in 2010, in ciuda acordului FOTA pentru renuntarea la acest dispozitiv.

In plus, sefii echipelor vor discuta si despre masurile pe care le vor lua pentru reducerea costurilor din Formula 1, conform acordului semnat anterior cu FIA.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • FIA
    La cat sunt astia de inteligenti ar fi in stare sa faca un calendar de genul:
    Saptamana 1: Australia
    Saptamana 3: Anglia
    Saptamana 4: Malaezia
    Saptamana 5: Franta
    ...
    Cine rezista bine, cine nu...la revedere! :)
    Marele Circ devine Marea Bataie de Joc!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru