Echipele restrictioneaza testele aerodinamice

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Echipele de Formula 1 au decis sa restrictioneze drastic testele aerodinamice, pe langa alte masuri similare destinate unor noi reduceri a costurilor.

Reunite sub umbrela FOTA, echipele din Marele Circ s-au intalnit joi la Hotelul Heathrow din Marea Britanie pentru a discuta un nou plan de masuri concrete pentru reducerea costurilor in F1.

Desi in luna decembrie FIA a anuntat un pachet de reduceri semnificative a costurilor , team-urile au considerat ca exista o serie de alte masurii prin care bugetele ar putea fi reduse si mai mult.

Cele mai importante decizii luate joi se refera la limitarea dramatica a testelor aerodinamice incepand din sezonul 2009 si reducerea semnificativa a costurilor pentru cutiile de viteze si motoare.

La finalul intalnirii, FOTA a emis un comunicat de presa in care detaliaza masurile luate in cadrul intalnirii. "Echipele au semnat Aerodynamic Test Restrictions Agreement, ce va intra in vigoare in 2009", se arata in cominucatul FOTA. "In plus, echipele au decis sa dezvolte si sa inghete transmisii la cost scazut pentru sezoanele 2010-2012, transmisii ce vor avea o durata de viata de 6 curse si un cost de 1.5 milioane de euro pe sezon pentru fiecare echipa.

De asemenea, FOTA isi reafirma sprijinul de a oferi motoare de 5 milioane de euro pentru echipele independente incepand din 2010, echipe care si-au exprimat intelegerea pentru acest aranjament".

Totodata, FOTA a anuntat ca va continua sa lucreze pentru a descoperi si alte modalitati prin care bugetele echipelor sa fie reduse, inclusiv prin implementarea unui nou regulament sportiv. "FOTA va elimina materialele scumpe si va iddentifica oportunitati pentru reducerea costurilor componentelor si sistemelor care nu reprezinta un factor de departajare. Toate echipele vor coopera intr-o maniera rationala pentru a reduce costurile in Formula 1. Aceeasi abordare va fi utilizata pentru a imbunatati spectacolul, dupa ce FOTA va face cercetari de piata", se mai arata in comunicatul FOTA.

In plus, echipele au convenit sa coopereze cu viitorul proprietar al echipei Honda Racing, indiferent care va fi acesta, si sa sprijine orice schimbare a numelui de echipa dorit sa cei care vor prelua team-ul japonez.

"Toate echipele doresc sa-si exprime sprijinul pentru echipa cunoscuta in prezent ca Honda si vor accepta orice nume propus pentru aceasta".

Potrvit unor surse prezente la intalnire, echipele de Formula 1 au fost foarte unite in privinta deciziilor luate in cadrul reuniunii. Toate echipele din Formula 1 au fost prezente la aceasta intalnire, cu exceptia celor de la Force India.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru