Echipele vor testa în Brazilia noile pneuri pentru sezonul 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 26.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele vor putea evalua în premieră noile pneuri Pirelli pentru sezonul 2013 în antrenamentele din cadrul Marelui Premiu al Braziliei.

Ultimul Mare Premiu al sezonului, care se va desfăşura pe circuitul de la Interlagos în perioada 23-25 noiembrie, va oferi echipelor posibilitatea de a evalua pentru prima oară pneurile pe care Pirelli intenţionează să le furnizeze anul viitor.

Forma şi compoziţia pneurilor vor rămâne în mare parte la fel ca cele utilizate în prezent, însă cauciucurile vor fi mai rigide, element care va influenţa semnificativ comportamentul acestora pe circuit. Tocmai de aceea, este foarte posibil ca echipele să fie nevoite să modifice designul monoposturilor în funcţie de caracteristicile cauciucurilor, astfel că evaluarea acestora va fi esenţială.

Urmareste Automarket
Pirelli va furniza pentru fiecare pilot două seturi de pneuri de specificaţie 2013 care vor putea fi folosite în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Interlagos.

"Forma nu este schimbată dramatic, dar modul în care pneul se va mişca sub presiune va fi diferit.

Aşa că forma acestora se va schimba sub presiune şi trebuie să înţelegem ce se întâmplă. De asemenea, vor exista noi tunele de vânt care să reprezinte noile pneuri", a declarat Ross Brawn, şeful echipei Mercedes.

Echipele care vor fi implicate în lupta pentru cele două titluri mondiale în ultima cursă a sezonului vor trebui însă să renunţe la o parte din pregătirea pentru Marele Premiu în cazul în care vor evalua noile pneuri ale producătorului italian.

Via Pirelli

Comentarii (3)

  • Pai astia parca luptau cu reducerea costurilor.... daca de la an la an se schimba pneurie pai va fi ca la loterie... Mai ales ca acestea vor influinta si monoposturile (structural).
    Practic toate datele adunate anul acesta sunt egale cu 0.... interesant... un nou campionat in fiecare an...
    2 0
  • no-name
    @ccmax Poate pentru echipe. Cei care dau un id unic la fiecare cauciuc si imediat dupa cursa distrug toate cauciucurile (cu id unic) s-ar putea sa aiba mai multe date. Cei care le-au impus acest mod de lucru posibil sa aiba si ei niste date suplimentare.
    2 0
  • Sincer, la cat de proaste au fost cauciucurile anul asta, salut orice schimbare. Se-ntelege, schimbare care sa permita in sfarsit pilotilor sa mearga tare o cursa-ntreaga, nu numai 3 tururi, de frica sa nu-si faca prastie pneurile.
    quote "însă cauciucurile vor fi mai rigide, element care va influenţa semnificativ comportamentul acestora pe circuit' unquote.
    Suna binisor, poate daca or fi mai rigide or incepe si ele sa semene a cauciucuri de curse.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru