Nokian lansează anvelopele cu o durată de viață de aproape 130.000 de kilometri

de Florin Ardeleanu
Luni, 18.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nokian va lansa în scurt timp noua gamă de anvelope, denumită All-Season One. Durata de viață a acestora este estimată la 130.000 de kilometri.

După ce s-au făcut remarcați în segmentul anvelopelor de iarnă, finlandezii de la Nokian vor să lanseze pe piață o gamă de anvelope All-Season, denumită One. Una diferită de tot ce s-a văzut până acum.

Producătorul le descrie ca fiind primele anvelope din portofoliu destinate în special pieței din America de Nord. Cel mai interesant aspect este că anvelopele Nokian One vor avea o durată de viață de 80.000 de mile sau, cu alte cuvinte, 128.750 de kilometri.

Totul este posibil mulțumită materialelor folosite, mai exact a unei cantități mari de fibre de aramidă. Acestea consolidează talonul anvelopei și îl fac foarte rezistent la gropi.

Este prima dată când Nokian folosește aceste fibre pentru o anvelopă All-Season. Chiar și așa, nordicii au mare încredere în această tehnologie.

La achiziționarea anvelopelor din noua gamă One, clienții primesc și o garanție în baza căreia pot schimba gratis anvelopele dacă se deteriorează din cauza gropilor.

Publicația Car and Driver relatează că noile anvelope ale nordicilor vor fi produse și în SUA, și în Europa.

Vor fi disponibile în aproximativ 70 de dimensiuni și, poate cel mai important, prețul va fi unul accesibil.

via Car and Driver

Comentarii (10)

  • Asta da inovatie. Daca se adevereste si in viata reala, ar fi un mare salt inainte in materie de consumabile.
    In mod normal niste anvelope in dimensiune uzuala tin intre 50 si 80k km. Daca 80k-ul devine 130k poate insemna pentru multi soferi un singur set de anvelope pentru 7-8-10 ani.
    17 3
  • la ce ierni pare ca vom avea de acum, un set all season care sa si tina 100k km e cea mai buna alegere pt o masina normala, de familie.
    15 3
  • Romanii tin cauciucurile si 150.000 km si 20 ani....pai ce...ca mai au viata in ele...
    Pe dincolo se tin cauciucurile cam 4-5 ani (dupa 4 ani deja se intareste cauciucul...si nu mai prezinta siguranta...bine...romanul nu se incurca in maruntisuri de genul siguranta, precautie...astea-s pt prostii primitiv...ca aia din occident).
    Alea sunt gandite pentru occidentalii care fac 30-40.000 km /an (navedta)...nu pt romani care merg 10k km (adica acasa-servici-acasa...total 3km)
    17 7
  • 130.000km in Finlanda sunt mai lungi decat 130.000km prin Romania
    8 2
  • @bolovan... același lucru e valabil și la mașini și utilaje agricole, avioane de vânătoare, fregate, îmbrăcăminte și multe alte bunuri de care eu nu am habar... ce nu înțeleg eu este care e rostul comentariului tău...
    9 4
  • Nici noi nu înțelegem rostul existenței tale.
    3 5
  • E clar de ce... ai carente mari...
    4 3
  • @bolovan, ce producător de anvelope recomandă schimbarea acestora după 4 ani? Continental recomandă 10 ani (Toate anvelopele (inclusiv cea de de rezervă), care au fost fabricate în urmă cu mai mult de zece ani ar trebui să fie înlocuite cu anvelope noi, chiar dacă acestea par a fi utilizabile de la aspectul lor exterior și dacă adâncimea benzii de rulare e suficientă)
    1 1
  • În sfârșit ai înțeles care sunt motivele pentru care ești incapabil să înțelegi comentariile altora.
    3 4
  • "Dupa ce s-au remarcat in segmentul anvelopelor de iarna'......Alo,jurnalistul de serviciu...Nokian a inventat "segmentu "....nu doar s-a remarcat :)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru