Eddie Jordan: "Schumacher se va retrage din F1 la sfârşitul sezonului"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Eddie Jordan susţine că Michael Schumacher se va retrage din Formula 1 din cauza lipsei de performanţă, însă germanul a negat vehement această ipoteză.

Michael Schumacher a revenit în Formula 1 după o absenţă de trei sezoane cu obiectivul de a lupta pentru titlul mondial, însă aşteptările sale au fost contrazise de performanţele mediocre ale monopostului Mercedes GP.

În plus, germanul a fost învins constant de coechipierul său Nico Rosberg, care a câştigat de peste două ori mai multe puncte decât el. În opinia lui Eddie Jordan, fostul proprietar al echipei Jordan Grand Prix, acest cumul de factori îl va determina pe Schumacher să se retragă din competiţie la finalujl acestui an.

"Intuiesc că ceva fundamental s-a schimbat. Cred că este deziluzionat şi se gândeşte la retragere. Sunt prea multe indicaţii care îmi dau impresia că îşi reconsidera contractul pe trei ani. Sunt prea multe mişcări în motorhome-ul Mercedes ce implică manageri de piloţi de la alte echipe. Am auzit zvonuri că Ross Brawn ar putea să nu mai continue la echipă, ceea ce ar fi o lovitură majoră. Se zvoneşte de asemenea că, din cauza lipsei de performanţe a monopostului Mercedes GP, aşteptările în cadrul echipei pentru anul viitor nu sunt la fel de mari ca la început", a declarat irlandezul pentru BBC Sport.

Cu toate acestea, Sabine Kehm, purtătorul de cuvânt al pilotului german, afirmă că Schumacher îşi va respecta contractul pe trei ani semnat cu Mercedes GP la sfârşitul anului trecut.

"Michael nu are planuri să renunţe la sfârşitul anului.

Când a revenit a fost informat în totalitate despre monopost. De aceea a ales un contract pe trei ani, pentru că nu te poţi aştepta să revii şi să câştigi imediat. Tocmai de aceea nu este frustrat deloc. Evident, ar fi dorit ca dezvoltările să îmbunătăţească performanţa mai mult, dar există un proiect pe trei ani pentru a construi un monopost capabil de victorii, iar el este în mijlocul acestui proiect", a declarat Kehm.

Informaţiile au fost negate inclusiv de Ross Brawn, mai ales ca ambii piloţi Mercedes GP sunt sub contract pentru sezonul următor. "Nu va exista nicio schimbare în linia de piloţi pentru sezonul viitor", a explicat britanicul.

Via | BBC Sport

Comentarii (7)

  • ptr. Scumi
    Cred ca cine a sperat ca Schumi va face cine stie ce minuni pe pista a gresit, are o anumita varsta care nu iarta pe nimeni inclusiv pe Schumi. Aici cred ca a fost vorba de bani si de placerea lui Schumi de a pilota, eu cred ca a avut toate datele necesare la dispozitie ca sa-si dea seama ca nu va putea face ce au declarat, dar ganditi-va cum ar fi reactionat lumea daca Mercedes ar fi declarat " stim ca nu poate face o figura frumoasa dar oricum noi castigam daca el este pe circuit (si nu numai) in plus ii satisfacem si placerea celui care este o legenda in formula 1(parerea mea este ca si merita sa fie pe circuit dupa tot ce a facut in formula 1)"
    Eu cred ca nici anul viitor nu va fi campion dar va fi pe circuit si va aduce spectatori pe circuit si asta este bine, trebuie sa respectam ce a facut in formula 1 si sa nu aruncam cu noroi in el daca acum nu ne mai satisface asteptarile noastre. Desi nu mai este la Ferrari (sunt fan Ferrari) si nu mai este "number one" eu imi ridic palaria in fata lui si ii doresc multa sanatate si multi ani in formula1(ori care va fi echipa ptr. cine va alerga
    12 2
  • Sam
    Bravo sam pt cele spuse un om inteligent si mai ales cu bun simt la adresa unui om ca Michael dar eu unul zic sa asteptam si sezonul viitor si il vom vedea din nou campion mondial. Iar Jordan se baga si el in seama mai ceva ca Briatore si alege un subiect care atrage atentia si anume pe Michael
    6 4
  • Bogdan
    Optimism incurabil
    Imi plac super eroii, Imi plac subiectele de anticipatie. Imi plac procesele constructive. Sper in continuare cu ardoare ca el sa invinga pe circuite. Tremur de emotie cand ma gandesc la saritura aceea unica pe care o va face pe podium - si sunt barbat.
    Dar accept cu stoicism ca ar putea sa nu reuseasca pastrand in continuare vie in sufletul meu bucuria de a-i fi fan si de a-l fi vazut alegand pe circuite in cautarea victoriei. Din pacate, cu orice pret.
    7 1
  • michael
    Eu unul nu cred ca Michael s-a reintors in F1 pentru bani . Principalul motiv pentru care s-a intors, cred ca a fost faptul ca va concura pentru o echipa germana . A fost spiritul patriotic . Echipa germana - pilot german . Asa cum Rossi s-a decis sa plece la Ducati , tot din spirit patriotic .
    Pentru asta il admir acum pe Michael . Sunt sigur ca in sinea lui a fost convins ca va fi greu , ca poate isi va stirbi putin imaginea de mare campion , cu toate astea a acceptat sa reintre din nou in lumea marelui circ si sa ajute echipa Mercedes sa ajunga campioana, daca nu prin altceva , macar prin priceperea si experienta sa in punerea la punct a unui monopost .
    Atat el cat si cei de la Mercedes , nu cred ca se asteptau sa fie primii din primul an . Sunt constienti ca procesul de punere la punct a masinii este mai lung, si de aceea cred ca Michael nu se va retrage si isi va onora contractul, pentru a incerca sa atiga acest deziderat .
    Cu toate ca nu sunt fanul lui si ca de multe ori l-am blamat pentru cele cateva episoade mai negre din cariera lui, totusi il admir si imi ridic palaria in fata unui pilot ca si el .
    5 1
  • Schumi
    Cel mai mare impediment in calea reusitei pt Schumi este interzicerea testelor in timpul sezonului si nr limitat de zile de teste din intersezon.In primii ani la Ferrari, cand echipa era in constructie si masina era medie-mediocra, se retragea pe unul din circuitele italiene si realiza mii de km de teste, asta fara a reprosa vreodata ceva inginerilor si mecanicilor(ceea ce nu se poate spune si despre actualii piloti care se plang de orice).La anul cred ca va fi in carti in lupta pt podium, dar Mercedes n-are ingineri capabili sa realizeze o masina care sa lupte RBR sau McLaren(Loic Bigois-designerul sef a lucrata doar la echipe modeste si nu are mari realizari pana acum).Bafta Schumi!
    9 1
  • tot ptr. schumi
    http://www.youtube.com/watch?v=Pihhu5H-X9I&feature=related
    2 3
  • Schumacher
    Imi aduc aminte de cineva care spunea ceva de genul: "daca nu venea, marea lui valoare nu i se schimba"; era ceva similar cu "daca taceai filozof ramaneai"
    Am fost si pro si contra tinand seama de acea ultima cursa in care a facut mare spectacol dar vad ca ce face azi pe circuit nu se mai aseamana . Sfatul meu pentru el este sa nu se retraga, sa mai raman cel putin un an pentru ca retragerea i-ar strica mult imaginea putand fi vazut ca pleaca ca un vulpoi cu coada intre picioare.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru