Extinderea calendarului, vitală pentru circuitul de la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.08.2010
Organizatorii Marelui Premiu al Belgiei au sugerat că circuitul de la Spa-Francorchamps riscă să fie exclus din Formula 1 în cazul în care calendarul nu va fi extins la 25 de curse.

Structura calendarului competiţional al Formulei 1 reprezintă unul dintre cele mai aprinse subiecte de discuţie pentru anii următori, în contextul în care numeroase ţări se pregătesc să debuteze în competiţie.

Cursele confirmate sau care vor fi confirmate în viitorul apropiat în ţări precum Statele Unite ale Americii, India, Rusia sau Africa de Sud pun o presiune tot mai mare pe circuitele tradiţionale din Europa, acolo unde organizatorii nu dispun de resurse financiare solide.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este Spa-Francorchamps, considerat de piloţi drept unul dintre cele mai frumoase circuite din calendar graţie virajului Eau-Rouge, despre care organizatorii afirmă că risca să fie exclus din campionat la expirarea actualului contract în 2012.

Aceştia sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât o altă ţară cu tradiţie în sporturile cu motor, Franta, a părăsit Formula 1 în urmă cu doi ani. "Nu există o lipsă de candidaţi pentru Marile Premii.

Nici măcar Franţa nu mai are un Mare Premiu", a declarat Andre Maes, şeful circuitului de la Spa-Francorchamps.

Belgia este următoarea etapă din sezonul 2010 al Formulei 1, iar până în prezent s-au vândut deja 40.000 de bilete pentru acest eveniment. De altfel, singurele venituri ale organizatorilor sunt din vânzarea de bilete, întrucât banii din sponsorizări se duc în conturile Formula One Management. "Vânzările de bilete pentru acest an sunt relativ bune. Speram să atingem cifrele din 2007, cu 65.000 de bilete vândute, pentru a ne permite să avem un echilibru financiar", a declarat Christian Lahaye, purtătorul de cuvânt al circuitului.

Via | GMM

Comentarii (7)

  • intr-o lume a formulei 1 normala totul ar incepe cu monaco si spa-francorchamps! renuntarea la traditii si cultura s-ar putea sa fie fatala F1 peste 10-15 ani! dar ecclestone v-a fi atunci "pensionar"...
    11 0
  • nemetleo
    NUUU
    cireasa de pe tort! unul din putinele circuite ramase (pe care l-au mutilat totusi prin excluderea bus-stopului) risca sa dispara. Il urasc pe Bernie! asta nu mai e F1!
    7 0
  • nemetleo
    Eau-Rouge
    Circuitul asta nu e doar Eau-Rouge. Ar fi mult peste alte circuite si fara. Oricum acest viraj si-a pierdut din farmec odata cu trecerea la motoare v8. Cu v10 trebuia sa ai curaj sa nu iei piciorul d epe acceleratie.
    3 0
  • Corneliu
    Bernie sa-si faca circuite sa se de el si familia lui pe ele, ca a furat destul prin urmarirea intereselor economice in detrimentul circuitelor cu o puternica mostenire, din istoria competitiei. Urmeaza sa scoata Marea Britanie, unde practic s-a nascut F1 (a... stai putin, anul asta era cat pe ce sa o faca), Monaco, Belgia, Japonia si Brazilia si sa le inlocuiasca cu Bangladesh, Vietnam, Islanda, Luna si Marte. Se alege praful, daca o mai tine asa o sa se mai uite el si o anumita ruda feminina a lui de gradul intai (ca sa folosim o expresia din popor in cei mai civilizati termeni)
    10 0
  • Spa
    E un cirecuit superb eu joc de 2 sapt seara la maxim si imi palce cel mai mult sectorul 2 si 3 sant bestiale si Eau Rouge..se va gasi o solutie sa se pastreze traditia..
    1 0
  • Spa
    Asa cum spunea si Corneliu , pentru Bernie si alti cativa actionari din F1 , nu conteaza nimic mai mult decat banii .
    Si pentru mine ca si pentru ceilalti care au postat aici , Spa Francorchamps este perla circuitelor de curse . Nin nefericire , cu cativa ani buni in urma , un alt circuit minunat a iesit din lumea formulei 1 , si anume A1 Ring din Austria . Disparand acest gen de circuite din F1 , dispare naturalul....si ramanem cu artificialul lui Herman T . , ale carui circuite , pe mine unul nu ma prea incanta .
    2 0
  • Celebrele circuite trebuie modernizate, in nici un caz eliminate. Una e cand zici Spa, si alta e cand ne gandim la Coreea de Sud(de fapt cand ma gandesc la Coreea e nimic)
    Urasc pe arabii aia fraieri care se cred smecheri ca au asfaltat o bucata de nisip, pun pariu ca romanii faceau un circuit mult mai bun.
    Cum am mai spus... E timpul ca Dumnezeu sa-si faca aparitia si sa ne scape de acest Berni Ecclestone... In ultimul deceniu acest om a distrus tot spectacolul din Formula 1 si l-a inlocuit cu multi bani, prea multi...
    Nu mai e nimic natural, nu mai te atrage nimic, nici ca pilot nici ca spectator. Acum cursele se decid in calificari, pacat... Si nu cred ca in curand va aparea o schimbare, cel putin in urmatorii 5 ani va fi tot la fel. Asta nu mai e sportul de care m-am indragostit de la cateva luni de viata...
    RIP FORMULA 1!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru