F1 Brazilia: Kevin Magnussen, pole position în cursa de Sprint

de Alexandru Monenciu
Sambata, 12.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kevin Magnussen, pilotul celor de la Haas, va pleca din pole position în cursa de sprint de sâmbătă. Acesta va fi urmat de Max Verstappen și George Russell.

Sezonul 2022 al Formulei 1 se apropie de final. În acest weekend, Marele Circ se află în Brazilia, pe legendarul circuit Interlagos din Sao Paolo, iar surprizele au început deja să apară.

Înainte de cursa propriu zisă, piloții vor lua parte la cursa de sprint, ceea ce înseamnă că sesiunea de calificări a avut loc vineri. Și a fost una cu final neașteptat.

Calificările au început pe o pistă umedă, dar tot pneurile soft au fost cea mai bună alegere. Lando Norris a terminat Q1 pe prima poziție, iar Max Verstappen s-a impus în Q2.

Cu 2 minute trecute din Q3, Kevin Magnussen a stabilit cel mai rapid rezultat. La scurt timp, George Russell a ieșit de pe circuit și s-a oprit în "capcana" de nisip, iar cursa a fost oprită prin steag roșu. Apoi a început ploaia.

Asta a însemnat că rezultatul lui Kevin Magnussen a rămas etalon, iar danezul va pleca în cursa de sprint din pole position. O premieră pentru el și o performanță de pus în ramă pentru echipa americană Hass.

Max Verstappen va pleca de pe 2, iar George Russell de pe 3.

Lando Norris a stabilit al patrulea timp al sesiunii, iar Carlos Sainz completează topul 5. Spaniolul de la Ferrari are, însă, o penalizare de 5 poziții pe grilă în cursa de duminică.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Ferrari-știi sunt optimiști și spun că n-au greșit cu nimic. Au avut altă strategie față de alte echipe. Să vedem noi ce lecții de strategie ne arată ei data viitoare! Și acum, e abia începutul, până duminică mai au timp să ne ofere ceva.
    6 22
  • Polpozișă
    Kevin are un pol mai mult decât Hamilton sezonul ăsta. Și Russel. :)
    12 24
  • marele circ
    Leclerc este un mare nesimțit
    24 11
  • @Prosteluș
    Ferrari trebuie să termine pe locul 3, Binotto și Rueda vor zburda instant.
    2 21

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru