F1: Ferrari prezintă noul monopost SF-23 pentru sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 14.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit oficial noul său monopost pentru sezonul 2023 de Formula 1. Botezat SF-23, acesta va fi pilotat de către Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr.

De Valentine’s Day, Ferrari ne face cel mai mare cadou cu lansarea noului său monopost de Formula 1 pentru sezonul 2023. Noua mașină de concurs poartă numele SF-23, iar cu acest monopost, echipa de la Maranello speră să câștige titlul mondial după o pauză de peste 15 ani.

Față de monopostul de anul trecut, noul SF-23 este vopsit într-o nuanță mai deschisă de roșu și aduce mai mult negru în zonele laterale și la eleron. De asemenea, noul monopost aduce și un design nou al sidepod-urilor, precum și o aripă față nouă.

La fel ca în sezoanele precedente, linia de piloți a echipei italiene este formată din monegascul Charles Leclerc și de spaniolul Carlos Sainz Jr. În schimb, echipa are un nou șef de echipă, în persoana francezului Frederic Vasseur, fostul șef de echipă al celor de la Alfa Romeo. Francezul îl înlocuiește, astfel, pe Mattia Binotto la șefia Scuderiei.

Ferrari a avut un start excelent în sezonul 2022 și părea că este principalul favorit la titlu după primele curse.

Însă, din cauza erorilor de strategie și de pilotaj, precum și a căderii în performanță față de rivalii de la Red Bull, Ferrari a trebuit să se mulțumească doar cu locul 2 în clasamentul constructorilor, cu 554 de puncte adunate. În același mod, Charles Leclerc a prins la mustață locul 2 în clasamentul piloților.

Noul sezon de Formula 1 începe în primăvară. Marele Premiu din Bahrain, etapa de debut a sezonului 2023, va avea loc în 5 martie.

via Ferrari

Comentarii (5)

  • Anul acesta se poartă NEGRU. Ce sponsor a reușit să impună asta echipelor? Sau o fi ceva „politic”? Negru=lipsa tuturor culorilor, nu este o culoare.
    5 3
  • @^ parcă îndoliate în urma războiului, a cutremurului. Motivul nu poate fi altul decât acela de a nu fi copiate
    5 2
  • Echipa a schimbat șeful dar a rămas aceiași. Să vedem cum va fi, cât poate decide șeful și ce manevre de culise mai face echipa. Nu sunt singuri pe grila de start așa că rezultatele mai depind și de alții. SUCCES!
    3 1
  • Mercedes s-a înegrit de tot. Nu e sponsor, e politică. Cineva dictează și nu e bine.
    6 3
  • Sper sa aiba un debut ca anul trecut.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru