F1: Săgețile negre revin: Mercedes a prezentat noul monopost F1 W14 pentru sezonul 2023

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fosta campioană mondială Mercedes a dezvăluit oficial noul său monopost de Formula 1 pentru sezonul 2023. Botezat F1 W14 E Performance, acesta revine la o grafică neagră și va fi pilotat de către cuplul britanic Lewis Hamilton și George Russell.

Mercedes devine cea mai nouă echipă care își dezvăluie noul său monopost de Formula 1 pentru sezonul 2023. După un sezon foarte dificil pentru echipa care a dominat epoca hibridă, noul monopost F1 W14 E Performance aduce înapoi grafica neagră purtată de germani în sezoanele 2020 și 2021.

Alături de grafica diferită, noua săgeată neagră aduce și câteva modificări tehnice. De exemplu, F1 W14 E Performance propune o aripă față nouă, alături de o evoluție a conceptului zero-pod pentru sidepod-uri, o inovație adusă de Mercedes în sezonul trecut. Inclusiv design-ul capotei motorului este diferit, la fel și eleronul și podeaua.

Linia de piloți rămâne neschimbată în acest sezon, fiind alcătuită din septuplul campion mondial Lewis Hamilton și George Russell. Șeful echipei va fi în continuare același Toto Wolff.

După o lungă perioadă de dominație, sezonul 2022 a fost unul de uitat pentru Mercedes. Echipa germană nu a reușit să înțeleagă corect noul regulament tehnic și a fost departe de lupta pentru titlu.

Anul 2022 a marcat o premieră nedorită pentru Lewis Hamilton, după ce el nu a reușit să obțină nicio victorie. În schimb, coechipierul său a adus o rază de speranță cu o victorie senzațională în Brazilia, singura pentru săgețile argintii.

Cu toate acestea, Mercedes a terminat pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 515 puncte adunate. În acest sezon, Mercedes speră să revină în frunte cu un monopost care promite să le pună probleme rivalilor de la Red Bull și Ferrari.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară. Marele Premiu din Bahrain, etapa de debut a sezonului 2023, va avea loc în 5 martie.

via Mercedes

Comentarii (6)

  • „Mă întorc la negru” cum este titlul unui mare șlagăr. Șeful zice că așa-i mai ușoară mașina, Hamilton zice că-i mai frumoasă iar Georgică zice că nu-i pasă pe el îl interesează performanța. Trei opinii diferite dar care nu se contrazic. La Ferrari au fost întrebați dacă se fac schimbări de strategi și strategie și toți au spus că NU, echipa și doi șefi dar motivele au fost diferite la fiecare.„Vor fi înbunătățiri” au spus toți. Deci rămîne cum au stabilit:
    4 1
  • „BACK TO BLACK” - AMY WINEHOUSE
    3 1
  • "Aceeasi Marie cu alta palarie"
    7 2
  • NotMerc
    Au revenit Arrows??
    2 1
  • Pacat. Aratau mult mai bine pe argintiu.
    10 2
  • -----ca să nu mai fie nici un secret ce vede Max în faţa ochilor când apare Hamilton.
    Prea mult negru în F1, majoritatea echipelor au ales culori/combinaţii de culori nereuşite dpmdv.
    Pe mine culoarea acestui monopos mă duce cu gândul la culoarea petrolului
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru