Familia Piquet a câştigat procesul de calomnie cu Renault

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.12.2010
Nelson Piquet şi Nelson Piquet Jr au câştigat procesul de calomnie intentat echipei Renault pentru acuzaţiile de manipulare din scandalul Crashgate.

În timpul scandalului Crashgate care a izbucnit în a doua parte a anului trecut, Renault i-a acuzat pe Nelson Piquet şi Nelson Piquet Jr că au încercat să manipuleze echipa după ce au afirmat că francezii i-au cerut pilotului brazilian să provoace un accident pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso.

Familia Piquet a fost nemulţumită de aceste acuzaţii şi a dat în judecată echipa Renault, pe care a acuzat-o de calomnie. La mai bine de un an de la aceste evenimente, familia Piquet a câştigat daune morale în suma neprecizată, iar Renault a admis că acuzaţiile respective nu au fost adevărate.

"Astăzi, Renault F1 team şi-a cerut scuze în fata Înaltei Curţi pentru defăimarea celor doi clienţi ai mei, Nelson Piquet şi Nelson Piquet Jr. Acest lucru marchează începutul lungii călătorii pe care au parcurs-o aceştia pentru a corecta numeroasele greşeli care au avut loc pe parcursul scandalului Crashgate de anul trecut. Amândoi au fost trataţi oribil de Renault când au îndrăznit să dezvăluie scandalul forului mondial.

Iar Piquet Jr a fost abuzat în mod teribil pe parcursul carierei sale absurd de scurte din F1", a precizat Dominic Crossley, avocatul familiei Piquet, în cadrul unui comunicat de presă.

La rândul lor, cei de la Renault au emis un comunicat de presă în care admit că toate acuzaţiile formulate anterior împotriva familiei Piquet nu au avut nicio legătură cu realitatea.

"Aşa cum a făcut şi în faţa Consiliului Mondial al FIA, Renault acceptă că acuzaţiile făcute de Nelson Piquet Jr nu au fost false. De asemenea, acceptă că Piquet Jr şi tatăl său nu au inventat aceste acuzaţii pentru a şantaja echipa. Prin urmare, acuzaţiile serioase din comunicatul de presă au fost complet neadevărate şi nefondate şi le retragem fără echivoc. Am dori să ne cerem scuze fără rezerve în faţa lui Piquet Jr şi a tatălui său pentru ruşinea cauzată de acest lucru. Ca semn de sinceritate şi de regret, am ajuns la o înţelegere pentru a plăti o sumă substanţială ca daune pentru calomnie precum şi costurile de judecată.

Nu vom repeta aceste acuzaţii niciodată în viitor", se precizează în comunicat Renault. Niciuna dintre cele două părţi nu a precizat suma de bani pe care Renault a plătit-o familiei Piquet.

Via | Nelson Piquet Jr | Renault

Comentarii (8)

  • 4-5 milioane?
    0 0
  • oricum
    Oricum a terminat-o cu formula 1.Nici la hispania nu are acum loc.Pacat de el,nu era un pilot rau dar daca s-a bagat la tampenii....asta e.
    8 1
  • cea mai mare problema a lui a fost ca nu putea sa-l bata pe alonso...
    4 5
  • pai cum sa-l bata pe Alonso daca el nu are calitati nici de jumatatea plutonului.
    5 3
  • @dan
    deaceea a facut accident ca nu-l putea bate pe Alonso?!...
    3 0
  • eu in niciun caz nu-l simpatizez pe alonso! din contra...dar piquet era clar inferior lui... ganditi-va cum s-a comportat hamiltoin postura de coechipier debutant al lui alonso si faceti compratie cu piquet... in alta ordinede idei daca piquet ar fi avut caracter ar fi refuzat jocul echipei din start, del a acceptat iar cand acestia l-au concediat s-a razbunat si i-a tradat!... iar alonso cu siguranta ca stia de acea "strategie"... in realitate majoritatea pilotilor sunt niste egoisti... putini au caracter
    2 2
  • toreador023
    dany
    cit au tinut cei de la McLaren sa-l impinga de la spate pe Ham., dar tot degeaba...sa vazut clar in ce mediu a concurat Alonso...si in ciuda acestora, a reusit in unele momente sa le dea cite o "palmuta" celor de la McLaren, ei au creat "conflict" in cadrul echipei..si astfel ei au avut un sezon ratat, pe care puteau sa-l cistige, constructori-piloti.
    Remember 2007.
    4 3
  • toreador023
    crede cineva ca McLaren l-a adus pe Alonso acolo pt a-l umili?e ridicol... mi-aduc f bine aminte acel sezon... Alonso castigase ultimele doua campionate iar McLaren pusese mana pe o comoara! (dupa pierderea ui Raikkonen)...dar ganditi-vat de competitiv a fost Hamilton inainte de cursa de la Monaco! il batuse de multe ori pe spaniol in calificari si cursa... iar atunci ham avea statutul clar de pilot secund... va aduceti aminte ca echipa i-a interzis sa-l atace pe alonso la monaco?...de colo a inceput tot scandalul dintre ei! alonso s-a simtit amenintat (de un debutant pe care credea ca-l va bate usor) si a cerut statutul de prim pilot. numai ca echipa descoperise un juvaer si nu dorea sa-i franga aripile!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru