Familia Piquet, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.12.2010
Nelson Piquet şi Nelson Piquet Jr sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit presei din Brazilia.

Nelson Piquet şi Nelson Piquet Junior sunt din nou personajele principale ale unui scandal, la numai câteva zile după ce controversele legate de "Crashgate" s-au încheiat în mod oficial.

De data aceasta, familia de piloţi este cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în Brazilia, potrivit publicaţiei săptămânale Veja.

Sursa citată susţine că cei doi au spălat bani prin intermediul federaţiei de automobilism din regiunea braziliană Ceară şi s-au sustras de la plata taxelor prin transferarea unor sume importante de bani în conturi bancare deshise în străinătate aparţinând lui Nelson Piquet Junior. Operaţiunile s-au desfăşurat în perioada 2004 - 2008, înainte ca Piquet Jr să debuteze în Formula 1 pentru Renault F1 Team, iar Nelson Piquet Senior a confirmat că suma se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

Cazul urmează să fie judecat de poliţia federală din Brazilia.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • mobius
    o cariera pierduta
    Lucrurile acestea explica de ce Piquet Jr. s-a pretat la ceea ce se numeste Crashgate in 2008, (probabil ca nici nu a fost impins spre asa ceva) si de ce tanarul pilot nu-si gaseste nici un contract pentru F1.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru