Ferrari a decis intrările la boxe de la Monza prin telefon la Maranello

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a fost lipsită temporar de telemetrie şi internet în cursa de la Monza, motiv pentru care a apelat la un banal telefon pentru a identifica fereastra optimă pentru intrarea la boxe.

Ferrari a obţinut locurile trei şi patru în Marele Premiu al Italiei prin Fernando Alonso şi Felipe Massa, însă echipa tehnică din pitwall a avut numeroase probleme tehnice pe parcursul cursei. În urma unor defecţiuni la echipamentele din garaj, echipa a rămas o perioadă fără conexiune la internet şi fără telemetrie, obligând inginerii să discute prin telefon cu specialiştii de la Maranello pentru a identifica momentul oportun pentru intrarea la boxe.

"A fost ca un pas înapoi în zilele când astfel de echipamente nu erau disponibile. La un moment dat a trebuit să ne descurcăm cu un telefon la Maranello şi să decidem dacă acela era momentul potrivit pentru o oprire la boxe. Am fost capabili să gestionăm situaţia, dar nu a fost uşor", a declarat directorul tehnic Pat Fry.

Alonso nu a fost afectat de aceste probleme, însă a admis că nu se aştepta să termine pe podium după ce simulările computerizate au arătat că nu poate termina mai sus de locul patru.

Urmareste Automarket
"A fost o duminică perfectă pentru noi.
După problemele tehnice de sâmbătă nu a fost uşor să ne gândim la victorie. Iar dacă nu câştigi, podiumul este următorul obiectiv. Toate simulările şi predicţiile arătau că nu vom termina pe podium, aşa că a fost mai bine decât ne aşteptam. Jenson Button şi cei de la Red Bull au abandonat, aşa că a fost perfect"
, a precizat spaniolul.

În schimb, Massa nu a fost la fel de mulţumit şi spune că a ratat prezenta pe podium din cauza degradării pneurilor Pirelli.

"Am fost într-o situaţie dificilă cu degradarea pneurilor. Având în vedere această problemă, cred că este un rezultat bun pentru echipă. Degradarea a fost foarte mare pe pneurile noastre şi mă aşteptam să fie mai bine, aşa că aceasta a fost principala problemă. Oricum, a fost un rezultat bun pentru noi să terminăm pe trei şi patru", a declarat el.

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • mobius
    Asta seamana a sabotaj. Intrarea la boxe a lui Alonso in acelasi timp cu Vettel am considerat-o in acel moment o gresala si ar fi interesant de stiut daca momentul a fost ales intentionat sau s-a gresit din cauza intreruperii comunicatiilor.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru