Ferrari a identificat cauza defecţiunii sistemului DRS al lui Alonso

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit miercuri cauza defecţiunii tehnice suferite de Fernando Alonso la sistemul DRS în Bahrain. A fost prima defecţiune mecanică a tehnologiei de la introducerea în Formula 1.

Esential 8 este locul pe care a terminat Alonso cursa din Bahrain dupa problemele cu sistemul DRS
Fernando Alonso a fost în imposibilitatea de a lupta pentru victorie în Marele Premiu al statului Bahrain din cauza unei defecţiuni la sistemul DRS, care a rămas activ în permanenţă.

Mecanicii Scuderiei au încercat să remedieze manual problema printr-o intrare la boxe, însă problema a reapărut imediat ce spaniolul a activat din nou tehnologia. Inginerii Scuderiei au analizat problema la fabrica de la Maranello şi au constat că a fost vorba despre o cedare a unei componente mecanice, lucru care nu s-a mai întâmplat de la introducerea sistemului în Formula 1 în 2011.

"Analizele au dezvăluit că problema a fost cauzată de cedarea unei componente mecanice din cadrul sistemului. Este prima problemă de acest gen cu acest sistem în cei trei ani de când este utilizat. Defecţiunea nu este de natură să creeze îngrijorare pe termen lung, dar trebuie să acordăm mare atenţiei fiabilităţii, care trebuie să rămână la cel mai înalt nivel", a precizat Ferrari într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
De altfel, chiar şeful Stefano Domenicali a admis că Ferrari nu-şi permite să aibă probleme de fiabilitate dacă vrea să rămână permanent în lupta pentru titlul mondial.

"Credem în abilitatea noastră de a fi în lupta pentru titlul mondial până la final şi de data aceasta suntem în această luptă de la început, ceea ce nu a fost cazul în ultima perioadă.

În acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi că trebuie să fim perfecţi în toate zonele pentru a ne atinge obiectivele", a explicat italianul.

Via Ferrari

Comentarii (7)

  • mirel_f1
    pur si simplu Alonso a avut ghinion si acest lucru la costat la fel ca si Webber sunt ghinionisti asta e adevarul
    14 6
  • Alonso
    Sa mai aiba si Vettel ghinion ,nu doar Alonso.
    10 7
  • mirel_f1
    norocul si ghinionul fac parte din viata omului si Vettel a avut doar noroc pana acuma de exemplu in ultima cursa din 2012 din Brazilia cand se juca titlu mondial Vettel a plecat ultimul a fost si agatat si intors pe circuit,simplu se putea defecta masina sau putea fi lovit de alt pilot sau se putea intampla altceva dar a avut noroc si a castigat al 3 titlu
    8 3
  • mirelus
    Ce pacat ca nu a avut ghinion Vettel ca sa mai castige si Alonso,nu? Sunteti penibili!!! Alfonzito tb sa castige datorita talentului " ca e cel mai bun din lume,ca e el magico", etc. Nu pe ghinioanele lu Vettel!!! Iete d-aia nu mai ia asta niciun titlu-ca asteapta sa aiba Vettel ghinion! Si uite ca nu are!! sic!!!
    4 10
  • Incidentul cu DRS la monopostul lui Alonso nu a fost primul de la introducerea sistemului in F1. Anul trecut in cursa din Canada s-a defectat RDS la monopostul lui Schumi. A si abandonat din aceasta cauza.
    Poate n-ar fi rau ca Ferrari sa dubleze siguranta in functionare a componentelor in miscare pe principiul existent la avioane.
    Despre monopostul lui Massa se stie de ce "spargea" pneurile ? Trepida la un moment dat in cursa monopostul de parca era descentrat.
    6 0
  • Pablo, la Schumi a fost un alt tip de defectiune. Atunci lamelele au ramas blocate. Nici macar la boxe nu au reusit sa le inchida, pe cand la Alonso au reusit sa le inchida. Sunt 2 defectiuni diferite.
    0 1
  • Nepoate
    Nu mai retin ce anume a cauzat blocarea DRS in cazul lui Schumi anul trecut. Eu ma spus ca nu e corect ce scrie in titlu "A fost prima defecţiune mecanică a tehnologiei de la introducerea în Formula 1".
    Pana la urma cred ca titlul e scos din context. Comunicatul Ferrai spunea "Este prima problemă de acest gen cu acest sistem în cei trei ani de când este utilizat." Dar ei cred ca se refereau la echipa Ferrari si nu la modul general. Oricum trebuie revizuita serios problema. Fara DRS nu poti depasi un monopost care utilizeaza DRS.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru