Ferrari a identificat problema de la accidentul de la boxe din Bahrain: un senzor a interpretat greșit datele

de Daniel Popescu
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit că un senzor care a interpretat greșit că schimbul de pneuri al lui Kimi Raikkonen din cursă din Bahrain s-a încheiat cu succes a stat la originea accidentului în urma căruia un mecanic și-a rupt un picior.

Kimi Raikkonen a fost nevoit să abandoneze în Marele Premiu al statului Bahrain după ce unul dintre mecanici nu a reușit să monteze la timp pneul stânga-spate.

Pilotul Scuderiei a plecat de la boxe după aprinderea automată a luminii verzi de pe sistemul automat al echipei, însă l-a lovit pe mecanicul de la cauciucul stânga-spate, care a suferit o dublă fractură la un picior și a avut nevoie de operație.

Șeful Maurizio Arrivabene a explicați însă că la originea accidentului a stat un senzor. Acesta a interpretat că montarea pneului stânga-spate s-a finalizat cu succes ca urmare a faptului că pistolul pentru pneuri a fost activat și apoi dezactivat.

"Avem o procedură prin care ne asigurăm că opririle la boxe se realizează în cel mai sigur mod. În acest caz avem 3 factori: unul implică control uman, celălalt este de natură mecanică, iar al treilea este un dispozitiv electronic. Datele de la pneul stânga-spate nu au fost citite corect de dispozitivul electronic care aprinde lumina verde", a explicat italianul.

Ferrari a fost amendată cu 50.000 de euro pentru incident, iar oficialii echipei susțin că au luat deja măsuri pentru ca o astfel de eroare să nu se mai repete.

Via Formula1

Comentarii (7)

  • Ha,ha,ha...
    Ce sa mai...un om ranit suficient de grav, puncte pierdute, imaginea afectata, amenda...da, foarte "eficienti" cei trei factori cand se anuleaza reciproc. Avea farmecul lui stop&go-ul facut de omul cu "paleta", si ceva mai sigur,chiar daca reactia era mai lenta, macar pleca din pit fara mecanic(i)... :)
    9 8
  • asta care se bucura cu hahaiala aferenta e fanul concediatului
    0 0
  • Sunt fanul tehnologiei in general... dar in sporturile cu motor deja devine cam mult.
    9 2
  • Avocat
    E regula, i se intampla Numai lui Kimi.
    3 5
  • Mecanicul ala idiot NU avea ce sa caute cu piciorul dincolo de linia galbena, simplu. E numai vina lui ca e un mare cretin, nu are ce sa caute in F1. Restul sunt numai aberatii.
    8 3
  • Masina e de vina ... loveste angajatii.
    1 4
  • In curand tehnologia le va zice cand le este foame!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru