Ferrari a introdus un sistem de evacuare în stilul Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.03.2011
Ferrari a modificat sistemul de evacuare al monopostului, care elimină gazele de eşapament prin deflectorul spate, la fel ca rivalii de la Red Bull şi McLaren.

Ferrari a efectuat în acest weekend o sesiune privată de teste pe linia dreaptă de 2 km a circuitului Vairano din Italia. Chiar dacă reprezentaţii presei nu au avut acces la acest test, publicaţia Autosprint a intrat în posesia unor fotografii care evidenţiază un upgrade aerodinamic semnificativ.

Cea mai importantă noutate este remarcată la sistemul de evacuare, întrucât gazele de eşapament sunt eliminate printr-o porţiune de 5 cm din deflectorul spate.

Practic, soluţia adoptată de Ferrari este asemănătoare cu cele prezente deja pe monoposturile Red Bull Racing şi McLaren şi reprezintă un compromis pentru îmbunătăţirea forţei de apăsare aerodinamică, care în mod normal ar trebui să scadă în acest sezon după interzicerea dublu-eleroanelor.

Monopostul 150 Italia utilizat de Ferrari în cadrul acestor teste a fost pilotat de italianul Davide Rigon, responsabil cu dezvoltarea maşinii în simulatorul echipei.

Via | Autosprint

Comentarii (4)

  • Ferrari
    Ce sa le ceri...copiaza tot...nimic original....oameni neseriosi.
    5 9
  • de acord,dar,vreo 2 decenii ne-au exasperat in sustinerea cu cerbicie a solutiilor tehnice gasite de ei !
    3 5
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Foarte neseriosi baietii de la Ferrari! Copieaza totul, chiar si ce inoveaza ei sunt tot chestii copiate. Cam multa frustrare in baietii de mai sus! Nici ei nu par prea originali... vad ca copieaza nume celebre, ca sa vezi... oameni neoriginali.
    4 0
  • house-mouse si altii
    struguri acri
    Hai serios, numa copiaza..asa stiti voi, ca doar sunteti ingineri de F1 si cunoasteti in detaliu masina Ferrari..Daca sunteti asa destepti, spuneti-mi de ce nu copiaza si altii?Eu inteleg ca frustrarea e mare la unii..
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru