Ferrari a încheiat prematur testele din Bahrain

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a fost nevoită să abandoneze ultima zi de teste din Bahrain după ce a descoperit că şasiul este deteriorat.

Esential 12 tururi a parcurs Fernando Alonso inainte de incheierea prematura a testelor
Ferrari spera să profite de sesiunea de teste din Bahrain pentru a înregistra progrese importante în dezvoltarea noului monopost pentru sezonul 2014, ca urmare a evoluţiei modeste din primele trei curse ale anului.

Totuşi, Fernando Alonso a fost nevoit să se oprească după numai 12 tururi parcurse, după ce oficialii echipei au descoperit că şasiul este deteriorat.

"Pe lista de obiective de astăzi erau o serie de teste pentru setări pe baza datelor obţinute ieri. Din păcate, am fost nevoiţi să întrerupem testele după ce am descoperit că şasiul este deteriorat. După verificări, echipa a decis să încheie prematur testele ca măsură de precauţie", precizează echipa într-un comunicat de presă.

Ferrari nu a explicat modul în care şasiul a fost deteriorat, însă presa internaţională susţine că Alonso a utilizat în cadrul sesiunii şasiul lui Kimi Raikkonen.

Acesta ar fi fost avariat de pilotul finlandez într-una dintre sesiunile de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Bahrainului la trecerea peste o bordură.

Fernando Alonso a parcurs în total 81 de tururi pe parcursul celor două zile teste, în timp ce Nico Rosberg a efectuat numai marţi 121 de tururi pentru Mercedes.

Via Ferrari

Comentarii (26)

  • Foarte bine!!!
    Acasa cu ei!!!

    Sa updateze "softul" :)))
    10 57
  • Test Driver 01
    Sa moara si capra vecinului este filozofia de viata a "arhinecunoscutului" de mai sus. Speranta moare ultima, dar tot moare.
    36 2
  • poate daca-l bagau pe kimi in a II-a zi nu m-ai terminau prematur...dar ce sa-i faci....asta e...FORZAAA ALFONSINIO !!!!! sa mearga el in ambele zile, ca de.. e mai rapid, are mandibula mai aerodinamica.... dar si grea, si sasiul nu a rezistat.

    go hamham, go McLaren !!!
    14 34
  • Ferrari a terminat pe (coada de) matura testele din Bahrain
    9 10
  • chupacabra
    deci Alfonsita cauta setari doua zile la rand si Kimi no no? Ii e teama Fandositei sa nu-i ia fata finlandezu si a pus tot curu pe masina
    13 25
  • @Mclaren_Mircea_1984 te rog nu mai urmari F1 ca faci de ras sportul si daca ai ceva de comentat data viitoare mai bine tine pt tine,atunci cand mclaren are o problema repede mergi cu coada intre picioare
    24 4
  • chupacalu
    Alonso nu a vrut sa se antreneze doar el ca sa "caute solutii". Doar sa-i taie lui Kimi accesul la masina
    10 16
  • CHUPACABRA,,BAI CIRLIG SAU AGATATOARE CUM ATI MAI SPUNE,FANI DE 2 -3 ZILE AI F1 PE PARCURSUL ANULUI SINT MAI MULTE TESTE ,DATA VIITORE OSA STEA ALONSO IN SIMULATOR SI INVERS ,VEZI CAZUL VITEEEL ,RICARDO,E OSTRATEGIE A ECHIPEI ,SINCER CAM PROASTA CA SI IN CURSE, DAR VA COMVINE SAU NU FERRARII ESTE FERRARII ECHIPA CEA MAI IUBITA CHIAR DACA TRECCE PRIN CEA MAI SLABA PERIODA ,,FORTZA ALONSOO
    6 7
  • ayrton4ever
    @carllig... Carlig tata, inainte sa faci pe desteptul mai bine ai pune tu mana pe cartea de gramatica... cred ca Alonso macar nu e agramat ca tine... te scuipa-n ochi cel din poza :)))
    20 7
  • @ayrton4ever ms pt sfat, esti ok
    vezi ca ai mai adaugat un " l " la "@carlig" dar tot esti OK
    7 15
  • pfaaai, ce ghinion! Si cand te gandesti ca a vrut sa testeze singur ca sa ii intreaca p'aia de la Force India
    8 16
  • coca cola
    Pentru natafletii de net care isi tot arunca naduful pe Alonso. Kimi va testa in urmatorul test care va fi la Barcelona. C-asa a stabilit echipa. Aceeasi echipa care l-a adus pe Kimi in ciuda lui Alonso. Pai hotariti-va, ori Alonso e sef acolo ori nu e. Doua zile, ca sa nu va suparati voi si sa spuneti ca cineva e defavorizat. Pai cine a traznit sasiul de borduri? Alonso sau Raikkonen? Dar cum nu sunteti fani Ferrari stiu, aveti liber sa manipulat laturile. Spor mare!
    9 4
  • calul moare de drum lung iar prostul de grija altora....
    6 0
  • F1 1990
    Lasati-l pe Mircea sa construiasca imperii, sa te bucuri ca echipa cu cei mai multi fani cum e Ferrari si cu o intraga istorie in spate e o mare tampenie. Pacat ca au ajuns sa se bata in pluton. Referitor la preferatii constructorului de imperii, le va fi foarte greu sa obtina ceva anul acesta si nici anul viitor nu se stie daca vor izbuti ceva. Daca nu ai un Hamilton sa furnizeze date la ingineri si sa-ti dezvolte masina e f greu. Cum a plecat el gata s-a terminat, nici macar un podium in 2013.
    15 6
  • @Mircea McLaren a incheiat prematur cursa din Bahrain.
    Intelegi diferenta?
    15 1
  • FERRARI
    MIRCEA...la cite secunde suntem de voi?:)))))))))))))))))
    7 1
  • Acuma stiu cine se ascunde sub pseudonimul lui Mirciulica :)))))).

    “I believe that if you look at the performance graph from Jenson (in Bahrain), we had the potential to finish in front of the Force Indias,” Boullier said. “I agree with Jenson that we could be the second-fastest team - the best of the rest - but it is very, very tight with everybody.”

    http://www.formula1.com/news/headlines/2014/4/15708.html.

    Te pupa tata pe tine Eric aka Mircea Boullier
    3 1
  • pepsi cola
    @coca cola esti la fel de dobitoc la fel ca aia de la ferrari.Pai cum dreaq sa testeze marele dezvoltator cu monopostul lui Kimi.De ce nu a testat cu al lui???AAAAAA... poate ca el a facut praf sasiul ala ca sa-l saboteze putin pe Kimi si acum dau vina pe el.Daca erau interesati sa testeze ceva important trebuiau sa testeze cu masina lui alonsita.Sau fiecare cu masina lui.Kimi si fandoso au stiluri diferite de pilotaj si in concluzie fiecare si-a pregatit masina pe stilul sau.Repet: cum dracu sa testeze alonso cu masina lui Kimi???Astia de la ferrari sunt paraleli cu realitatea!!!
    7 1
  • bernie
    @pepsi cola ai dreptate.Poate ca alfonso a vrut sa-i dezvolte masina lui Kimi ca ala poate nu se pricepe dupa mintea falcosului.Dar el nu e in stare sa si-o dezvolte pe a lui de 4 ani si cu asta se fac 5.Sau poate ca a vrut sa-i fure setarile lui Kimi.Sau poate cum ai spus tu sa-l saboteze pe Kimi.Dracu stie ce a fost in mintea lor aia dusa cu pluta.Un lucru e cert.marele dezvoltator n-are ce cauta pe monopostul lui Kimi.Sa-si vada de treaba lui cu masina lui,iar aia de la ferrari sa termine cu tampeniile astea.
    3 2
  • Stefan
    @pepsi, pt cultura ta generala, care tinde oricum catre zero. Ferrari au folosit monopostul lui Kimi din cauza ca avea deja pusa o suspensie fata modificata, care se pare ca functioneaza iar update-urile vor cuprinde acea suspensie care, nu exista pe masina lui Alonso. Sasiul intr-adevar a fost fisurat vineri de Kimi, cand ataca o bordura. Daca vrei mai multa info intri pe site-ul Ferrari, dar, nu mai debita tampenii si injurii. Informeaza-te si apoi posteaza, daca evident ai ceva inteligent de spus.
    4 2
  • cum e treaba? Motorul din teste e tot din alea alocate pentru cursa? Daca da, de ce ii toceste fandosita motoru la finlandez? Daca ii lua Ham monopostu lui Alonso in 2007 sa-l harjaie in teste ce facea Alonso ii impusca pe toti de la McLaren? Zic si io, trebuia sa faca ceva in plus fata de ce facu deja ca cica il favorizau pe Ham ca l-au chemat primul la boxe (era primu si in cursa, deci)
    4 2
  • rodolfo
    si care-i baiul ca testeaza Kimi la Barcelona? O sa-i cedeze Alonso masina sa i-o faca praf?
    1 1
  • brifcor
    @Stefan daca tu raportezi nivelul de cultura al lui pepsi aproape de zero sa stii ca al tau e pe minus bai baiatule.Cred ca tu nici macar nu ai permis de conducere ori din cauza varstei ori a retardului de care suferi.Deci o sa te luminez putin...In primul rand fandosita nu avea ce sa caute pe monopostul lui Kimi datorita cockpitului.Stii tu oare ce face un sofer cand se urca la volan intr-o masina care nu este a lui bai baiatule?Isi regleaza scaunul,apoi oglinzile etc,etc...Deci...inginerii le iau masurile din iarna pilotilor pentru a le face cockpitul pe masura lor.Iar kimi si fandosita sunt putin diferiti in problema asta.Si fandosita nu poate lucra la dezvoltarea masinii dintr-un cockpit care nu i se potriveste.Apoi vin setarile masinii care sunt facute pe stilul de pilotaj al lui Kimi care nu se potriveste deloc cu al fandositei.Apoi cum bine spune @mei fandosita ii uzeaza motorul ,cutia si masina in general lui Kimi.Adica face experimente pe masina altuia.Si nu in ultimul rand inginerii puteau foarte simplu sa-i monteze acea suspensie pe masina fandositei.Doar erau teste nu-i asa?Si ar mai fi cateva motive, dar nu are rost sa-mi pierd timpul cu tine. Ceva este putred la ferrari si performantele lor din ultimii ani spun totul.Iar tu daca iei in serios declaratiile lor ori esti un copil ori esti subdezvoltat...Hai pa...
    4 2
  • Dorel de la scularie
    aluia cu rodolfo, mei s-alte id-uri, bea o gura de redbull si revino-ti, tu si mirceamclaren sunteti de Balaceanca
    3 2
  • @Dorele
    lasa galagia si ... ne miscam si noi mai cu talent!
    2 0
  • lucky70
    @Brifcor Tu chiar crezi ca Alonso poate impune unei echipe ca Ferrari cine,cand si cu ce monopost sa efectueze teste???Am tot respectul pt Kimi,dar,pe moment,are probleme de adaptare(suplimentare hibelor scuderiei).Este un campion si va gasi solutii.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru