Ferrari a pierdut procesul impotriva FIA!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Scuderia Ferrari a pierdut procesul intentat impotriva FIA pe tema legalitatii introducerii unui buget maxim anual in Formula 1 incepand din sezonul 2010.

Curtea de Justitie din Franta a anuntat miercuri verdictul in procesul intentat de Ferrari impotriva Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

Decizia a fost favorabila pentru FIA, autoritatile franceze considerand ca Ferrari nu are niciun motiv real sa blocheze propunerea forului mondial de a impune un buget maxim anual voluntar de 40 de milioane de lire sterline.

Ferrari a ales calea justitiei considerand ca are un drept de veto asupra regulamentului FIA, conform unui protocol semnat in anul 2005 cu forul mondial. FIA a sustinut insa ca acest drept de veto nu mai este valabil si ca Ferrari nu a profitat de oportunitatile avute pentru a-si impune punctul de vedere atunci cand a avut ocazia.

In urma acestei decizii, termenul limita stabilit de FIA pentru inscrierea echipelor in sezonul 2010 ramane 29 mai, in contextul in care cel putin 10 noi team-uri intentioneaza sa participe in Marele Circ in 2010.

Pe de alta parte, Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au amenintat ca nu se vor inscrie in sezonul 2010 daca FIA nu va modifica regulamentul tehnic.

Astfel, echipele mai au numai cateva zile pentru a stabili o alta metoda prin care sa modifice regulamentul, FIA asteptand eventualele propuneri ale echipelor cel tarziu vineri.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • Pacat
    A fost ultima sansa. Am crezut pana in ultimul moment ca vor castiga procesul.
    0 0
  • Sunt de acord
    Pe 22, toate cele 10 noi echipe se pot inscrie, ele neavand sa astepte eventuale modificari de regulament. Discutiile dintre echipe, programate sa aiba loc la Monte Carlo cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco, nu isi vor mai avea rostul, decat poate pentru a hotara infiintarea unei noi competitii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru