Ferrari a reorganizat departamentul pentru controlul calității: Maria Mendoza, promovată din cadrul Alianței Fiat-Chrysler

de Daniel Popescu
Joi, 12.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria Mendoza, șefa controlului calității pentru sisteme de propusie în cadrul Alianței Fiat-Chrysler, a preluat un rol similar în cadrul echipei de Formula 1, după numeroasele probleme de fiabilitate din ultimele curse.

Șansele lui Sebastian Vettel la titlul mondial au scăzut semnificativ după Marele Premiu al Japoniei, ca urmare a unei defecțiuni la motor cauzată de o bujie de 60 de euro.

Președintele Sergio Marchionne a anunțat ulterior că va efectua schimbări în cadrul departamentului tehnic, iar acestea au avut deja loc, potrivit unor surse citate de publicația Autosport. Astfel, Maria Mendoza a devenit noul șef al departamentului care se ocupă de controlul calității componentelor onoposturilor Ferrari, după ce până în prezent aceasta ocupa un post similar în cadrul Alianței Fiat-Chrysler.

"Luăm în considerare ceva deja planificat pentru a îmbunătăți departamentul de control al calității. Departamentul va primi forțe proaspete și acestea sunt schimbările la care se referea președintele nostru", a explicat recent Mattia Binotto, directorul tehnic al Scuderiei.

Marchionne este convins că schimbările implementate vor conduce la eliminarea problemelor de acest gen în finalul acestui sezon.

"A fost o problemă tehnică fără sens care a avut un impact asupra unui monopost de milioane de euro.

Este o problemă pe care am ignorat-o pe parcursul timpului pentru că nu a fost prea importantă. Dar acum au fost cel puțin 3 situații în care am văzut impactul devastator asupra performanței. Vom rezolva asta", a promis el.

Via Autosport

Comentarii (10)

  • Bine ca alaturi de Maria Mendoza au mai venit si cativa ingineri de prin alte parti, dar deh este un lucru pozitiv pentru cei de la Ferrari asa nu cred c-o sa fie alte comentarii, ZZZ sigur nu va posta.
    7 0
  • Kubica a incheiat testul cu Williams si se pare ca au fost foarte bucuriosi :P
    7 0
  • Maria Mendoza, cativa ingineri cu sculele aferente
    ... sa vezi acum controlul calitatii prin garajul Ferrari
    2 1
  • @ GTS -- Nu trebuie sa comentez la orice articol despre Ferrari .E trist ( pentru voi ) ca din cauza unei bujii care costa 58 de euroi, Ferrari a pierdut o sansa mare ....Esti nedrept cu mine oricum :)) Voi v-ati vazut cu sacii in carutadupa primele curse si ati inceput cu misto-urile ieftine la adresa fanilor Mclaren..Data viitoare faceti misto doar dupa ultima cursa :))))))) asta ca ultim sfat...Oricum si eu am mai imbatranit si mi-a mai pierit cheful de misto spre norocul vostru:))) Over..
    9 3
  • @ZZZ De McLaren face misto toata lumea, nu numai ferraristii, atat la inceputul, cat si la sfarsitul campionatului. Adica tot sezonul ! Sau sezoanele ?
    5 6
  • @ ..Esti generos cand spui ca niste persoane fac misto de Mclaren :)))) Pentru ca nici nu se pricep la misto-uri :))) am gresit eu cand am spus ca fac misto:)) ar fi trebuit sa folosesc termenul de ,, intepaturi'; pentru ca nu se pricep la misto si -n final tot ei sufera si incep sa adopte stilul fair play prin care recunoaste superioritatea adversarului...de fapt ipocrizia lor ii ajunge din urma si unii devin si penibili si patetici ( sa nu cad in pacatul de a generaliza :))
    2 4
  • Dar ce vorbesti ...? Superioritatea McLaren e recunoscuta din start de toata lumea. Deci nu doar in final, din start.
    4 3
  • Da bravo.....dupa ce ati pierdut titlul mondial la piloti v-ati apucat de reorganizare si v-ati gandit si la controlul calitatii. Mai aproape de un asa tittlu mondial nu stiu cand o sa mai fiti...sper ca si la anul sa fie stransa lupta dar pana in ultima etapa....
    2 2
  • Razvan Dumitrache
    A inceput sa-i apuce disperarea pe ferari, sunt in stare sa aduca si bucatari numia sa castige si ei un titlu. Din fericire nu au cu cine sa castige, nu au piloti si nici masina Ș)
    1 2
  • ferari
    Ar putea schimba ceva la ferari, sa puna un motor de fiat, si pe dumitrache pilot in locu lu fetel
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru