Ferrari a testat din nou pneurile Pirelli la Barcelona

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a efectuat un nou test cu pneuri Pirelli cu monopostul din sezonul 2011, potrivit presei internaţionale.

Ferrari a efectuat pe parcursul acestei săptămâni un nou test împreună cu Pirelli pentru dezvoltarea cauciucurilor pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de echipa italiană, însă publicaţiile Autosprint şi El Mundo Deportivvo afirmă că sesiunea de evaluare a avut loc pe circuitul de la Barcelona.

Conform regulamentului, italienii au furnizat un monopost Ferrari 150 Italia cu care echipa a concurat în sezonul 2011 al Formulei 1, iar la volanul monopostului s-a aflat pilotul de rezervă Pedro de la Rosa.

Urmareste Automarket
Pirelli a anunţat încă din luna august că doreşte intensificarea testelor de 1000 de kilometri cu monoposturi din urmă cu doi ani, pentru a accelera programul de dezvoltare pentru pneurile sezonului 2014.

Până în prezent, Red Bull şi Ferrari sunt singurele echipe care au participat la asemenea teste, în timp ce Mercedes a încălcat regulamentul prin efectuarea evaluării cu un monopost din sezonul curent. Anterior, presa internaţională a speculat că următoarea echipă care va testa pentru Pirelli va fi McLaren.

Via Motorsport

Comentarii (18)

  • Paul Bajan
    Cum se poate afla de aceste teste inainte ca ele sa aiba loc? Sunt anuntate undeva?
    Se stie daca McLaren va testa tot la Barcelona?

    Multumesc!
    1 1
  • JugaruGabi
    Domnu reporter, ce tot spui ca mercedes a incalcat regulamentul, faptul ca ferrari a testat a doua oara anul asta cum ti se pare? Altii nu au testat deloc si ferrari are deja 2000 km anul asta.
    12 5
  • @Paul Bajan

    Mclaren nu va testa si daca o va face va fi foarte tarziu cand nu mai are nici o relevanta. Curentul este sa ii poarte pe Ferrari pe palmi pana pe locul 1. Este din nou clar ca ciuma asta rosie este din avantajata. Daca Mercedes si Red Bull au testat o singura data, Ferrari a testat deja de 3 ori anul acesta. In Bahrain in aprilie, la Magny-Cours in iulie si acum in septembrie la Barcelona.
    O echipa mizerabila si imorala, care daca vede ca nu poate inventa din punct de vedere tehnic ce face Newey, incearca tot felul de manevre de culise, tipic pentru echipa aceasta. Dar va veni vremea cand lumea se va scarbi si vor fi marginalizati. Mi-e sila, si imi vine sa vomit de fiecare data cand vad ca au mai facut chestii de astea.
    17 17
  • Nu este vorba ca Mclaren va testa sau nu, o va face cel mult o singura data. Nu este corect si principial ca restul echipelor sa testeze o singura data, iar ei sa testeze de 4 ori (se mai aude de inca o sesiune de teste pentru Ferrari undeva la sfarstiul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie in Portugalia).
    16 15
  • Ferrari are voie la orice, taca-ti fleanca
    12 14
  • ..........
    @JugaruGabi, omule sunt 2 chestii in articolul asta care iti dovedesc ca Ferrari a testat legal si nu ilegal ca Mercedes:
    1."italienii au furnizat un monopost Ferrari 150 Italia cu care echipa a concurat în sezonul 2011 al Formulei 1"- Mercedes a folosit monopostul din acest sezon, lucru interzis de regulament.
    2."la volanul monopostului s-a aflat pilotul de rezervă Pedro de la Rosa"- Mercedes a folosit linia principala de piloti, a doua incalcare a regulamentului.
    Sper ca acum te-ai lamurit si vei inceta sa plangi pe aici cum o face Mirciulica84... de la ala chiar nu mai am nicio pretentie. Stiu ca e antiferrarist convins si ca va improsca cu rahat echipa asta 24/24 cand i se va da ocazia.
    7 11
  • Grigore dupa Ureche
    @Jugaru Shucaru

    Cei de la Ferrari au folosit masina de acum 2 ani, Mercedes pe cea din acest sezon. Nici tu nici mirciulica nu ati priceput nimic...
    5 10
  • Nu zice nimeni de masina, asta e adevarat. Dar de ce Ferrari este chemata sa testeze de atatea ori pe cand celelalte echipe doar o data sau nu sunt chemate deloc. Ar fi super o bomba + 30 kg trotil sa arunce in aer fabrica de la Maranello si sa arda acolo toti ca sobolanii. Fara mila pana la distrugerea totala a celor de la Ferrari.
    13 6
  • *scuze am vrut sa zic 300 kilograme de trotil pentru fabria de la Maranello
    13 6
  • Mclaren_Mircea_1984
    @Mclaren_Mircea_1984: Asa si arunci fabrica in aer. Si mai departe? De ce sa arda ca sobolanii? Si la ce te ajuta? Sau fanii Formulei 1, la ce-i ajuta gestul tau? Sau asa in general, cu ce ajuta gestul tau? Daca discutam despre combaterea saraciei, sa dam de mancare oamenilor simpli, sa salvam statele din Africa, sa salvam balenele, sau nu stiu sa facem ce bun si util inteleg sa aruci fabrica in aer. Dar nu ajuta la nimic. De fapt ii faci si mai puternici, ii duci la rangul de mitologici, Formula 1 nu va mai exista dupa gestul asta. Nu o sa mai fie campionat, pentru ca nu se va mai uita nimeni, nici macar fanii McLaren. Red Bull n-ar mai concura, McLaren la fel, asa ca... este un gest inutil al unui frustrat fara pasiune pentru Formula 1. Care uraste Ferrari, fara sa stie de ce lol. Ce-i pacat este ca te-ai nascut, pentru ca este o viata fara viitor, fara speranta. Si cam atat este de spus. As putea sa distrug fabrica McLaren, am destula putere incat sa distrug orice fiinta de pe fata pamantului, doar cu gandul... si smecheria este ca n-o fac pentru ca-i inutil. Dar asta inseamna si ca am discernamant ceva ce baiatul asta Mclaren_Mircea_1984 nu are din pacate.

    N-ar fi rau sa stergeti prostiile lui de mai sus, cu bomba, sincer comentariile lui nu-si au rostul pe aici. Nu si-au avut rostul niciodata de fapt.
    2 2
  • lorand
    mirciulica tu tot timpul esti asa de prost??? daca ai putin respect pt. f1 dute si lasane. suntem satuli de tine.
    2 1
  • JugaruGabi
    Pacalicilor, asta nu inseamna ca ferrari trebuie sa testeze de doua ori si altii niciodata, acest fapt este strigator la cer si mult mai grav decat incalcarea de regulament a celor de la mercedes, oricum ar fi si oricat de ajutati sunt cei de a ferrari de eclestone si seful fia stiti voi cine este, tot ii bate de le suna apa-n cap cei de la rbr.
    11 3
  • @JugaruGabi: Da mah dar ce4e ste mai strigator la cer este ca Ferrari a testat legal si tu vrei sa fie pedepsiti, pe cand cei de la Mercedes au testat ilegal si tu nu vrei sa fie pedepsiti. Logica nu o vad in rationamentul tau daca exista asa ceva, evident. Red Bull au testat, cine stie, poate o sa aflam peste ani si ani ca au cumparat de la Pirelli informatiile despre pneuri si sa vezi atunci scandal lol. Plus Pirelli le-au cerut celor de la Ferrari sa testeze prima data, acuma le-au cerut-o pentru ca sunt constructori de motoare tata, si probabil vor urma si alte teste cu alte echipe. Doar nu vrei sa testeze cu Marrusia nu?
    2 1
  • @JugaruGabi
    Anul acesta au testat de 3 ori deja. In aprilie in Bahrain, in iulie in Franta , acum in Spania iar peste doua luni se zvoneste ca testeaza din nou in sudul Portugaliei. Deci totul are o limita. Unele echipe nu testeaza deloc (asa cum individul ala de mai sus isi batea joc de Marussia ca nu are rost sa testeze). Dar nesimtirea Pirelli in complicitate cu aroganta asta celor de la Ferrari, ca Ferrari sa testeze de 4 ori intr-un singur an, iar contracandidatele ei la titlul in 2014 (Red Bull, Mercedes, Mclaren) testeaza maxim O SINGURA DATA sau nu li se da sansa sa testeze deloc. Eu din punct de vedere moral si principial am dreptate in aceasta privinta in disputa cu indivizii de mai sus, sunt eu poate prea patimas cu Mclaren, dar faptul ca macar lupt pt egalitatea sanselor a tuturor echipelor (deci nu doar Mclaren, aici intra si Red Bull, Mercedes, Lotus + chiar echipele mai micute, degeaba isi bat ei joc) ma inalta deasupra adversarilor de mai sus, si ii privesc cu mandrie constient ca dreptatea este de partea mea. Ei nu au de ce ma acuza decat de acest dispret extrem fata de Ferrari. Nu am zic niciodata nimic rau de Vettel/Red Bull, Mercedes, Lotus sau alte echipe, nu au ce sa imi reproseze decat lupta asta pe viata si pe moarte cu Ferrari. Lasa-i pe ei sa testeze, si sa asteptam sa ne distram la anul iar cand o sa spuna ca nu au reusit sa coreleze datele intre simulator si tunelul de vant :)))))))))
    2 1
  • Care prima data mai??? Care prima data????
    In aprilie - Bahrain (test cu Pitelli)
    In iulie - Magny-Cours in Franta (tot cu Pirelli cred nu cu Michelin)
    In septembrie in Spania (tot cu Pirelli cred nu cu Michelin)
    In Portugalia in noiembrie-decembrie au planificat tot cu Pirelli cred nu cu Michelin, deci deja planificate 2 teste in 3 luni, pe cand sunt atatea echipe ce nu au avut sansa nici macar o data.
    Nesimtitilor. Sa va fie rusine. Cica Ferrari acum prima data. Dar de unde pana unde tupeul asta. Dar ma revolt, nu mai pot cand vad cum incearca sa ne faca prosti in fata.
    2 1
  • * faza cu Michelin era o ironie fina, specific doar sa nu credeti ca vb in necunostinta de cauza. Eu sunt baiat documentat, vorbesc pe fapte, sunt ghidat de anihilarea a tot ceea ce inseamna Ferrari, dar sunt cel mai corect om fata de celelalte echipe care nu sunt sateliti, valeti sau prostituate a celor de la Ferrari.
    2 1
  • Chestia asta cu informarea este comica rau, baiatul asta McLaren_Mircea-1984, este in cel mai bun caz, paralel cu ce tine cu si despre Formula 1. Este ghidat de frustrarile interioare, isi anihileaza propria inteligenta si personalite, in rest nu face nimic altceva.

    Am cautat si eu pe net, asa ca fapt divers, sa vad cat rahat mananca baiatul asta si treaba este cam asa:

    "In aprilie - Bahrain (test cu Pitelli)
    In iulie - Magny-Cours in Franta (tot cu Pirelli cred nu cu Michelin)
    In septembrie in Spania (tot cu Pirelli cred nu cu Michelin)
    In Portugalia in noiembrie-decembrie"

    Asta este ce a scris (delirand probabil) baiatul asta.

    Realitatea este cam asa:

    - In aprilie - Bahrain (test cu Pirelli) : Nu a fost nici un test in Bahrain.
    Testul a fost in Barcelona, condus de Corse Clienti , nu de Ferrari. De aia a fost legal, plus au folosit masina din 2011. Sunt date corecte, se pot verifica oricand. Initial s-a crezut ca au testat 1000km, dar FIA a spus ca au testat doar 500km.

    In iulie - Magny-Cours in Franta (Pirelli) - Nu a fost un test gen 1000km, a fost un test de cateva ture, cu pneuri demonstrative furnizate de Pirelli. Fiecare echipa are cateva zile de astfel de teste, iar cum cei de la Ferrari stau prost la corelarea datelor dintre tunel si CFD, probabil vor folosi toate zilele in speranta ca vor rezolva problemele, candva.

    - In septembrie in Spania (Pirelli) : Test a fost cerut de Pirelli, in vederea dezvoltarii pneurilor pentru 2014. Ma gandesc la idea ca Ferrari produc motoare si probabil de asta au fost chemati. Sau cel putin asa declara cei de la Pirelli. Red Bull si Mercedes s-ar putea sa fie chemate, desi cred ca Mercedes... n-o sa fie chemata din cauza scandalului.

    In Portugalia in noiembrie-decembrie: Ce se va intampla in Noiembrie-Decembrie? Testeaza cine? Cand? Cum? Unde? Cu Ce?

    Ce mi se pare foarte ciudat este ca aceste informatii, le-am gasit la o simpla cautare pe net, iar site-urile sunt mai informate si posteaza informatii pe care macar ei, le verifica inainte. Bine inteles ca baiatul asta are nevoia sa minta pentru ca nu are argumente dar totusi, unde-i fair play-ul? La baza discutiei nu sta idea de fair play? Ce mare smecherie este sa spuna adevarul si sa aduca argumente care sa-l ajute in a-si expune punctul de vedere? De ce este nevoie sa minta?
    2 0
  • Personal nu pot spune ca ma deranjeaza ca o echipa are mai multi fani ca alta, sau ca sunt diferite echipe in Formula 1 care nu o prezenta in ziare la fel de mare ca alte echipe, la fel este in orice alt sport, dar... Dar m-as bucura ca discutiile sa aiba la baza, fair play-ul si argumente sanatoase. Numai asa se vor putea duce discutiie placute, oneste, care sa lege comunitatea fanilor Formulei 1. Nu stiu cum sunt fanii altor sporturi dar sincer, nu-i nevoie sa mintim, sa ne batem, sau sa aducem jigniri pentru a impune un punct de vedere. O discutie simpla, cu bun simt, fair play si argumente cred ca este cea mai buna solutie. Oricat mi-as dori eu ca aceste discutii (dezbateri daca vreti) sa fie oneste, simple si cu argumente, nu pot sa nu observ comportamentul murdar, mincinos si plin de injurii alte unor persoane. Pana la urma, daca administratorii acestui site (daca exista asa ceva), sunt cei care trebuie sa lucreze la un ghid de conduita, dar sunt si cei care trebuie sa-l respecte. Iar daca dumnealor nu fac nimic... ce ne putem astepta de la anumiti useri care se comporta ca niste ameobe? Somnul ratiunii nu are cum sa nasca altceva decat monstrii, si asta se vede.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru