Ferrari, acuzată că "manipulează" rezultatele "locotenenţilor" echipei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.09.2011
Doi foşti piloţi brazilieni susţin că Ferrari manipulează rezultatele piloţilor secunzi din cadrul echipei pentru a asigura superioritatea pilotului numărul 1.

Ferrari este una dintre echipele care a folosit în mod regulat ordine de echipă inclusiv în perioada în care acestea au fost interzise prin regulament, echipa beneficiind aproape permanent de un pilot favorizat, atât în epoca lui Michael Schumacher, cât şi în prezent prin Fernando Alonso.

Fritz d’Orey, fost pilot de Formula 1 la sfârşitul anilor '50, susţine însă că Ferrari recurge chiar la manipularea rezultatelor obţinute de "locotenenţi" pentru a asigura superioritatea pilotului numărul 1. "Alain Prost mi-a spus la o cină în Paris că i-au făcut asta lui Rubens Barrichello când devenea prea puternic în comparaţie cu Michael Schumacher", a precizat brazilianul în vârstă de 73 de ani.

Acelaşi lucru este susţinut şi de Bird Clemente, un alt fost pilot brazilian, care consideră că strategia adoptată de Scuderia este teatrală. "Este adevărat şi sunt sigur că (n.r - această situaţie) încă există. Echipa şi sponsorii fac investiţii mari. Într-un fel, este un teatru", a precizat el.

Cei doi foşti piloţi nu au detaliat modul în care Ferrari manipulează rezultatele, însă cel mai probabil se referă la limitarea performantelor monoposturilor.

Totuşi, declaraţiile sunt dificil de crezut, întrucât acest lucru ar însemna totodată că Ferrari îşi micşorează de bună voie şansele de a câştiga titlul mondial al constructorilor.

Via | GMM

Taguri: Ferrari

Comentarii (8)

  • Din cand in cand...
    ...mai apare cate un ilustru necunoscut care isi da cu parerea!de data asta sunt chiar doi!cum dracu sa crezi asa ceva?!auzi,limitare!adik astia de la ferarri isi taiau singuri craca!sau barrichello era mai bun decat schumi si astia rosii nu-l lasau sa castige!o gramada de baloverne din partea unor mosi pe care nu-i baga nimeni in seama!
    9 3
  • Ferrari & Red Bull
    O echipa,precum Ferrari, care observa clar ca pilotii lor n-au sanse la titlu sa "îşi micşorează de bună voie şansele de a câştiga titlul mondial al constructorilor" prin manipularea rezultatelor lui Massa? I don't think so! Am vazut curse in care Massa a avut starturi mai bune decat Alonso ceea ce la Red Bull in cazul Webber-Vettel nu am observat si curse in care Alonso a plecat pe grila de start mai jos decat coechipierul sau(Spa-Francorchamps)... e semn de manipulare a rezultatelor pilotilor secunzi? "Într-un fel, este un teatru",a precizat Bird Clemente- intr-adevar, este un teatru dar jucat de cei doi (Bird Clemente&Fritz d’Orey) care mai degraba sunt luati de mana cu cei de la Red Bull fapt pentru care sunt determinat sa afirme aceste lucruri, pt.ca zecile de mii sau milioanele de priviri atintite asupra lor fie din cauza aceluiasi subiect fie din cauza suspiciunii ca Red Bull Racing ar fi încălcat acordul RRA, sa nu mai fie in directia lor (pt.ca ar risca sa fie descoperiti) ci spre adversarii lor.
    10 5
  • Ordine de echipa au existat,intr-adevar si poate vor mai si exista,insa un lucru pe care il apreciez(nu stiu daca este bine spus astfel) la ferrari este faptul ca ei mereu au recunoscut sau cel putin in ultima vreme,lucru pe care alte echipe ca RBR de ex nu il fac.In plus,ca tot spunea mavrick de Webber,in acest sezon,el a avut atatea defectiuni cat nu cred ca au fost la toti ceilalti piloti,in timp ce Vettel a avut o masina intacta.Nu-mi amintesc Massa sa se fi plans de aceste lucruri,in comparatie cu Alonso,plus ca singurul lucru de care sunt dezamagiti cei de la echipa sunt sansele scazute la titlu din cauza lui massa...deci nu cred ca in acest moment ar manipula..pe pilotul secund.
    4 2
  • @mms
    sa nu uitam nici de faptu ca hakkinen a avut parte de si mai multe defectiuni in ultimul sau sezon de F1.

    @lev: schumi era mai bun, insa acum cu alonso cum e treaba ?
    revazand rezumatul sezonului 2010 pe f1.com ma pufneste rasu la faza cu massa in germania ( foarte bine surprinsa de cei ce au facut acel montaj de altfel)
    3 4
  • ordine de echipa
    Este posibil ca Ferrari in 2002 si 2004 cand au spulberat acele campionate de la jumatatea sezoanelor sa fi umblat la masinile lui Barrichello prin telemetrie care atunci era permisa.Poate ca Schumy in dorinta lui de a batea cat mai multe recorduri nu a vrut sa aiba emotii cu colegul lui,desi era oricum mai bun ca el.Poate ca Barrichello dupa retragere o sa povesteasca si niste amanunte interesante din perioada Ferrari.lar RBR nu sunt foarte diferiti de Ferrari la capitolul asta.Nu stiu cum procedeaza ei dar cel putin in ultimile curse de anul trecut l-au sabotat pe Webber de pe primul loc in clasament si l-au ajutat pe Vettel de pe locul 3.Iar anul asta starturile proaste alelui Webber sunt cel putin dubioase ptr un pilot cu experienta lui.Explicatia cu pneurile nu prea are acoperire mai ales ca el isi protejeaza bine seturile de pneuri.Totusi, toate astea sunt simple speculatii,iar adevarul ma tem ca n-o sa-l aflam niciodata.
    4 4
  • @
    sa promovat pilotul care aduce mai multi bani si daca stai sa faci o comparatie shumi aducea mai mult ca bari iar alonso mai mult ca massa asa ca...doar banu te poate face mai bun la ferrari...
    0 9
  • unora chiar le este greu sa accepte ca alonso este mai bun decata massa... si cine se poate plange de asta decat 2 brazilieni.
    8 0
  • "Ma tem"!
    Mintile luminate din Romania si-au dat cu parerea.Bravoo!!
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru