Ferrari amână decizia finală în privinţa contractului lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari preferă să se concentreze pe îmbunatăţirea monopostului decât să analizeze dacă îi va prelungi contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2016.

Obiectivul nostru acum este să ne concentrăm pe monopost. Avem timp să vorbim despre piloţi.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Incertitudinile cu privire la situaţia contractuală a lui Kimi Raikkonen au ţinut capul de afiş pe piaţa transferurilor în ultimele săptămâni, mai ales pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Valtteri Bottas ar fi semnat deja un contract pe Scuderia pentru sezonul 2016, informaţie care ulterior a fost negată de ambele părţi.

Chiar dacă Ferrari trebuie să decidă dacă activează sau nu opţiunea de prelungire a contractului pilotului finlandez pentru sezonul 2016, Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei, afirmă că echipa se va concentra pe dezvoltarea monopostului.

"Obiectivul nostru acum este să ne concentrăm pe monopost. Avem timp să vorbim despre piloţi. Credeam că Raikkonen a avut o cursă bună. Îi transmit felicitări pentru ceea ce a făcut duminică. Din păcate, s-a întâmplat ceva şi nu am obţinut o clasare pe primnele două locuri", a declarat el, referindu-se la faptul că pilotul finlandezul a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni la sistemul MGU-K.

Formula 1 traversează în prezent o pauză de vară de patru săptămâni, iar în două dintre acestea echipele trebuie să închidă fabricile.

Cu toate acestea, Arrivabene insistă că nici măcar în această perioadă nu va analiza situaţia lui Raikkonen.

"Pe parcursul verii în mod normal ai o pauză, aşa că nu munceşti, nu iei decizii, nu gândeşti. Altfel nu este pauză. Este muncă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • inseamna ca Williams nu l-a lasat pe Bottas sa plece pentru 12 mil ...
    intr-un fel ii inteleg ...
    pentru ei nu este nici o graba ... au pus pretul de 18 mil, dc iti place bine, dc nu problema ta (al lui Arrivabene)
    6 1
  • Nu se merita sa dai atatia bani ca sa il aduci de acum pe Bottas. Mai bine ii dai o sansa lui Hulkenberg. Dar la Ferrari banii nu sunt o problema. Parca vad ca pana la urma ii activeaza clauza lui Kimi si se amana toata telenovela asta pentru la anul.
    10 2
  • Dupa cursa din Ungaria am spus ca ma asteptam ca Raikkonen sa fie mai aproape de Vettel, dar pentru moment, nu poate asa ceva. De la inceputul sezonului 2015, ma asteptam sa vad un Raikkonen care se pune cu burta pe carte, vede ce probleme are cu monopostul si incet, incet le rezolva. Greseli gen: mai trebuia sa fac un tur, sau am gresit turul si sunt pe locul 15... speram sa fie demult uitate. Totusi in Ungaria a mers foarte bine tot weekendul, si daca nu avea aceea problema tehnica, era langa Vettel sau poate in fata lui, depinde de cum schimbau pneurile in ultimul stint. Cel putin pentru moment, sper ca pana la finalul sezonului, Raikkonen sa-si faca treaba cat poate de bine, pentru ca altfel Ferrari nu are nici o sansa in a pastra locul 2 la constructori (doar cu un singur pilot in puncte adica).

    Cat despre Bottas, scuze dar xx milioane de euro pentru a-i cumpara contractul, pus si simplu nu se merita oricati bani ar avea cei de la Ferrari. Inclin spre Hulkenberg in acest moment, daca totusi... Raikkonen nu isi face treaba.
    18 3
  • serban
    Raikkonen ii este net inferior lui Vettel atat in calificari, cat si in cursa, degeaba face timpi buni in antrenamente. Asta nu inseamna insa ca trebuie pus pe tusa, dar daca nu-si face macar treaba de pilot nr. 2, daca face o cursa buna si sapte proaste, daca nu puncteaza si ma refer la greselile facute, foarte dese, nu la Australia, sau Ungaria, cat pot sa-l mai tina cei de la Ferrari ?
    3 12
  • am citit la nemti ca il vor din2017 pe Max. Probabil ii vor activa clauza lui Kimi
    2 1
  • Treaba e foarte simpla, e clar ca e sub Vettel ca pilot ( in momentul de fata, clar nu mai e ce a fost acum multi ani), dar daca si-a imbunatatit calitatile de dezvoltator, ar trebui tinut ca pilotul al doilea, si daca inceputul de sezon il recomanda sa devina pilotul principal pe parcurs. Dar nu prea cred ca e asa bun pe dezvoltare...
    4 7
  • Anakonda
    Kimi va ramane la scuderie si in 2016!au sperat in zadar cu lewis va pune tagada contractului cu Mercedes si nu l au prins,Bottas e un mare bluff nu l recomanda nici rezultatele nici marketingul nu i in avantajul lui,in comparatie cu Kimi care aduce scuderia in navigatoarele webului cu mult peste media formulei1,lucru care in situatia data (masina de locul 2) este benefic in relatiile cu publicul avid dupa stiri cu Ferrari!
    Capisci?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru