Ferrari anunţă upgrade-uri majore pentru primele trei curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit că va introduce update-uri semnificative pentru monopostul F138 în primele trei curse ale sezonului, o strategie mai puţin obişnuită în Formula 1.

În mod tradiţional, echipele încep sezonul la Melbourne cu un monopost substanţial diferit de cel utilizat în teste, iar următorul update major este pregătit pentru Marele Premiu al Spaniei, prima cursă europeană a anului, ca urmare a dificultăţii de a introduce îmbunătăţiri în cursele din afara Bătrânului Continent.

Ferrari a dezvăluit însă o strategie complet diferită, prin care va introduce noutăţi aerodinamice pe monopostul F138 inclusiv în Malaysia şi mai ales în China.

"Nu am adus aici (n.r - în testele de la Barcelona) toate noutăţile, mai sunt câteva care urmează să vină. Va fi provocator să testăm lucruri pe un circuit care nu este folosit atât de des, aşa că vom vedea. Sunt componente câte vor veni la Melbourne, şi mai multe pentru Malaysia şi un update şi mai mare pentru China, aşa că avem un plan rezonabil de dezvoltare", a declarat directorul tehnic Pat Fry pentru publicaţia Autosport.

Urmareste Automarket
Ferrari speră în acest mod să aibă parte de un început de sezon semnificativ mai bun decât anul trecut, când a ratat titlul mondial în primul rând din cauza prestaţiilor neconvingătoare din prima parte a campaniei.
Totuşi, Fry este încrezător că acest lucru nu se va repeta, mai ales că datele furnizate de tunelul de vânt şi de sistemul computerizat CFD se corelează deja cu cele de pe circuit.

"Anul trecut am comis câteva greşeli fundamentale din care am învăţat. Cred că acest test a fost bun pentru noi, pentru că ceea ce am dezvoltat prin CFD şi în tunelul de vânt am obţinut şi pe circuit. Niciodată nu ai o corelaţie de 100%, dar este destul de bine. Ne ajută să fim mai încrezători că dezvoltările pe care le vom aduce la circuit ne vor ajuta să mergem mai departe", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • pinochio
    hai ca au inceput cu vorbaria. Si anu' trecut tot anuntau update-uri
    15 11
  • Ai dreptate, anul trecut faceau acelasi lucru anuntand update-uri insa anul asta anunta acele update-uri realizate pe baza unor informatii mai reale datorate acelui tunel de vant mai eficient decat cel folosit in anii precedenti, asa ca...
    13 29
  • Daca au in sfarsit o corelare intre datele din tunel si cele de pe circuit deja au facut un mare pas inainte. Ciudat insa ca tunelul celor de la Toyota statea nefolosit din .... 2008. Le-a trebuit 5 ani ca sa se trezeasca. Mai bine mai tarziu decit niciodata :)
    8 26
  • redcow
    Foarte tari pe partea cu "vorbaria" sunt cei de la echipa vacii mov care se lamenteaza precum o femeie neprihanita.
    4 3
  • @pinochio
    Anul trecut n-au avut niciun upgrade pana in Spania. Lui Pinochio ii creste nasul. Mintea deloc.
    5 2
  • @@pinochio
    am precizat eu cumva de cand pana cand anuntau update-uri si ar fi neconform cu realitatea? Cuvinte putine si tot nu le prinzi sensul. Apropo de mintea aia ...
    1 2
  • luipinochio
    Pinochio, stiu ca pentru tine nu conteaza cronologia lucrurilor, in F1 insa e esentiala- tu stii doar ca lemnul oricum creste cand e verde. Cand se usca...vei vedea tu;)
    2 2
  • @luipinochio
    of, of. Cum mai tragi tu concluzii gresite. Acum cica pentru mine nu ar conta cronologia bla bla. Mai bine casca ochii sa intelegi ce citesti. Te scuteste de pierdut timpul pe aratura.
    1 1
  • luipinochio
    Am inteles. Incepe sa-ti crape. Frunzele le-ai pierdut demult:)
    1 1
  • pinochio
    Inexact (din nou). A inceput sa mi se rupa...
    1 3
  • mavrikkt
    sunt mavrikkt
    8 0
  • Daca au in sfarsit o corelare intre datele din tunel si cele de pe circuit deja au facut un mare pas inainte. Ciudat insa ca tunelul celor de la Toyota statea nefolosit din .... 2008. Le-a trebuit 5 ani ca sa se trezeasca. Mai bine mai tarziu decit niciodata :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru