Ferrari ar putea contesta titlul lui Vettel pentru depăşirile sub steag galben!

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că analizează imaginile care demonstrează că Sebastian Vettel a depăşit sub steag galben la Interlagos şi ar putea contesta titlul mondial cucerit de pilotul Red Bull.

Ferrari ar putea înainta un protest oficial împotriva lui Sebastian Vettel în legătură cu modul în care pilotul echipei Red Bull Racing i-a depăşit sub steag galben pe Kamui Kobayashi şi Jean-Eric Vergne în Marele Premiu al Braziliei.

Informaţia a fost dezvăluită de un purtător de cuvânt al Scuderiei, care a confirmat că Ferrari analizează imaginile video care au apărut la scurt timp după încheierea cursei pe postul britanic de televiziune SkySports, dar şi fotografii realizate din diverse unghiuri. "Evaluăm imaginile. Orice lucru care ameninţă credibilitatea campionatului trebuie să fie analizat", a declarat un purtător de cuvânt al Scuderiei.

Urmareste Automarket
Situaţia este complicată semnificativ de dezvăluirile făcute de SkySports potrivit cărora comisarii de cursă de la Interlagos au considerat că Vettel l-a depăşit neregulamentar pe Kobayashi, însă nu l-au penalizat pe german după intervenţia promptă a oficialilor FIA.
Totuşi, steagurile galbene erau fluturate în acelaşi timp cu cele roşii, lucru care avertizează piloţii că suprafaţa circuitului este alunecoasă şi nu au legătură cu interdicţia de depăşire.

În schimb, depăşirea efectuată asupra lui Vergne este cel puţin la fel de suspectă, fiind efectuată în mod evident sub steaguri galbene. O posibilă scuză a germanului ar putea fi că pilotul Toro Rosso a încetinit brusc pe linia dreaptă, în timp ce alte publicaţii afirmă că pe porţiunea respectivă de drum exista un comisar de cursă care flutura şi un steag verde, dar care nu este vizibil pe înregistrarea video.

Termenul limită până la care Ferrari poate contesta rezultatul lui Vettel de la Interlagos este 30 noiembrie.

În cazul în care Ferrari va înainta un protest, iar FIA va considera că Vettel a încălcat regulamentul, germanul va primi penalizarea standard de 20 de secunde în clasamentul cursei. Într-o astfel de situaţie, Vettel va coborî de pe locul şase pe locul opt şi ar pierde titlul mondial în faţa lui Alonso pentru numai un punct.

DEPĂŞIREA LUI VETTEL ASUPRA LUI KOBAYASHI

DEPĂŞIREA LUI VETTEL ASUPRA LUI VERGNE

Via Motorsport

Comentarii (26)

  • La depasirea asupra lui Vergne se vede si in bordul lui Vettel ca are punctul galben care indica portiune sub drapel.
    9 4
  • tzigaie
    Kobayashi a fost depasit regulamentar, erau steaguri galben-rosi, care nu te impiedica sa depasesti. INSA! Pe Vergne, l-a depasit ilegal, pe steaguri galbene! Daca Ferrari isi calga pe orgoliu si face sesizare, Alonso devine campion mondial. Dar nu cred ca v-a face asta. Normal ar fi ca FIA sa se autosesizeze. Fortza Alonso!
    13 8
  • Nu stiu daca ferrari ar trebui sa depuna memoriu si sa castige titlul in acest mod insa e sigur ca daca vettel a gresit trebuie investigat si penalizat daca a incarcat regulamentul.
    6 3
  • ok. dar de ce nu s-a facut treaba asta in timpul cursei? aceleasi date erau cunoscute si atunci? Era o penalizare in timpul cursei, cu toata frumusetea cursei in care Vettel ar fi putut sa revina pe pozitii. Acum cand totul este gata sa analizam conjuncturi si posibilitati fortate.... mi se pare jenant.
    Nu cred ca Alonso vrea un astfel de titlu de campion....
    Ferrari... no comment.... in momentul acesta onoarea lor este oricum destul de patata fata de comportamentul si declaratiile lor.
    7 5
  • @jumbo1974ro da si atunci mai bine il lasa pe vettel fara penalizare nu ca el e deasupra regulilor.Nici eu nu cred ca Alonso vrea un asa titlu insa cred ca milioane de oameni vor un campion care a castigat in conformitate cu regulamentul nu cu "trucuri murdare"
    10 5
  • Se vede clar ca cei de la FIA au intervenit in favorea lui Vettel si i-au dat titlul.
    2 6
  • la 0.15 apare pe partea stanga un marshall(se vede o "casuta")fluturand steagul verde,http://www.youtube.com/watch?v=Ku979qCzAWA,
    1 2
  • SPORTworld
    cea fost a "fost" si asa ramane... Dupa toate nu i se retrage titlul in niciun caz. Dupa incheierea cursei + inca 3 ore au fost trecute nu se face nimik. Asa e in tot SPORTUL. Insa pot fi amendati sau scosi din functie cei care au participat in comisie!!! Atat!
    4 3
  • andrey_1293
    @dead - si ti se pare ca trucurile folosite de alonso in timpul sezonului sunt curate? :)) ai sa fim seriosi. Ambii piloti au facut ce au facut si asta este. Campionatul e terminat. Ma mir cu de Ferrari nu s-a trezit la inceputul sezonului 2013 ca vrea sa faca contestatie. Deja mi se pare absurd. In timpul cursei cum de nu s-au gandit sa analizeze situatia; era turul 9. Din momentul acela mai aveau cel putin o ora sa se tot gandeasca si sa faca reclamatie. Deja devin penibili cei de la Ferrari. Sunt cei mai titrati din F1 dar sa faca asa ceva mi se pare sub demnitatea lor. Iar faza cu steagu verde ca era afisat dar nu se vedea pe video e o gluma. O scuza mai buna si un copil de 5 ani gasea. Plus ca s-a mentionat clar ca Vettel nu a fost penalizat dupa interventia prompta a oficialilor FIA. Ferrari chiar nu-si da seama ca s-ar certa singuri? :)). Schumacher a castigat titlul in felul in care l-a castigat in 94, l-a pierdut cum l-a pierdut in 97, Hamilton a castigat pe nedrept in 2008, iar acum Vettel (pt cei care considera ca a fost castigat pe nedrept) in 2012. Asta e istorie deja. Asa va ramane. Si intr-adevar @jumbo, acum la rece, se fac tot felul de analize si statistici care puteau fi facute si in timpul cursei. Se iau aiurea in considerare multi de "daca". Cel mai bine trebuia sa castige Vettel ca anu' trecut; sa ia titlul la jumatea campionatului sa nu se mai certe nimeni cu nimeni :)). Numai bine
    6 4
  • titlul ramane
    "...medalia de aur - arbitrii nu sunt obligati sa tina cont de reluari, iar timpul pentru contestatii a expirat." o fraza rupta dintr-un articol sport
    5 2
  • @andrey_1293 Daca tu crezi ca Ferrari e penibil ca depune memoriu impotriva lui Vettel nu ai decat sa traiesti in lumea aia a ta insa mie mi se pare mai penibil ca toata lumea sa stie Vettel a castigat un titlu mondial prin incalcarea regurilor si oricum va ramane atasat de acest titlu depasirea pe steag galben,decat sa castige Alonso "la masa verde" respectand regulamentul.Iar in legatura cu trucurile murdare folosite de Ferrari mi se pare ca e exagerat faptul ca penalizarea lui Massa e considerata ca truc murdar,daca consideram faptul ca Red Bull are o aliata in Torro Rosso eu zic ca e mai mare si mai murdar trucul!!!
    5 7
  • andrey_1293
    Cum am spus este o situatie asemanatoare cu Schumacher 94. Nu se mai poate face nimic. Faptul e expirat, daca Vettel a gresit trebuia penalizat in timpu cursei ca timp era berechet sau cel tarziu imediat dupa cursa. Nu s-a intamplat in schimb nimic. La rece se iau in considerare multe si fara rost. Mi se pare normal ca Vettel sa fie penalizat, doar regulamentul este pentru toti, dar cum am spus aceasta penalizare era normal sa fie data imediat. Nu am zis ca mi se pare penibil ca Ferrari face contestatie, mi se pare ceva normal, mi se pare penibil ca s-au trezit la 4 zile dupa terminarea campionatului. Dar cum am spus, FIA a intervenit in nepenalizarea lui Vettel iar dupa parerea mea Ferrari nu are sanse de reusita.
    4 4
  • alonso tinerel
    toata lumea cred ca uita intentionat sau mai putin intentionat felul in care alonso insusi a cucerit un titlu mondial. pentru cine nu stie o cautate pe youtube cu indexul crashgate e absolut necesara.
    3 2
  • "si ti se pare ca trucurile folosite de alonso in timpul sezonului sunt curate?"-te rog sa mi le prezinti, stimate @andrey_1293, dar nu cu simple idei provenite din pipota ci din materiale (texte, fotografii, imagini). This is not easy, is it?
    4 9
  • Marius
    Vettel e triplu campion mondial. La anul urmeaza al 4-lea titlu. Peste doi ani o sa fie al 5-lea titlu. Si tot asa. Ferrari o faca in continuare contestatii. Sa il roage pe Newey sa le scrie, poate iese ceva. Alonso o sa iasa la pensie tot cu 2 titluri de carton. Pilot de 2 lei caracter mizerabil, pacat de Masa ca e coechipier cu un asemenea individ.
    9 5
  • Niby24
    Pai ar fi bine sa faca de acum contestatia pentru la anul. Lasa spatiu la rubrica motiv. Gasesc ei dupa. Era cerul prea albastru, pasarelele zburau prea aproape de sol, greierii te surzeau, holdele de grau se unduiau sub bataia vantului si printre toate astea Vettel la ........ pe Fernando.
    6 2
  • Eu nu inteleg de ce nu se autosesieaza FIA. De ce este nevoie sa conteste Ferrari. Si daca contesta orice alta echipa ? S-a incalcat o regula vinovatul sa plateasca.
    4 5
  • Daniel
    O sa plateasca Vettel. Cum termina Alonso de cantat il plateste si il trimite la alta masa. (a nu se confunda cu Felipe) mobilierul nu se da la o parte si poate se loveste la turloaie Fernando.
    5 1
  • stefan
    daca va uitati mai bine, sunt si alte filmari pe youtube, si se vede un oficial care flutura un steag verde inainte de a incepe vettel depasirea. aceeasi depasire o face si inainte cu un tur asupra lui Pic si acolo se vede clar ca acel oficial flutura steagul verde. Daca peste un tur situatia s-a schimbat probabil nimeni nu l-a informat si pe omul respectiv.Nu cred ca de la un tur la altul fara se se intample nimic in zona respectiva s-a schimbat de la verde la galben. Daca vettel a vazut steagul verde, idiferent ce arata pe volan, a depasit corect. E vina oficialilor care nu au comunicat corect intre ei.
    6 0
  • FIA studiaza problema in tunelul lui Ferrari.
    9 0
  • Costin
    Contestatiile se pot depune pana pe data de 30.11 si despre asta e vorba.Nu ca trebuiau facute in timpul cursei sau dupa 3,5,12 ore dupa terminarea cursei.
    2 4
  • GrosJan
    Alonso e adevaratul campion mondial, nu va e clar nici acuma?!
    3 6
  • Ferrari=penibili
    4 1
  • http://s7.directupload.net/images/121128/xq7wq2yp.gif
    Uitati-va ca in stanga, chiar inainte sa inceapa depasirea lui Vettel ii este fluturat un steag verde.
    3 0
  • Sa faca si Steaua contestatie pentru meciul cu Stuttgart,au fost scaunele prea galbene si au dat golurile neregulamentar.Ca au dreptul sa faca,daca nu au fost in stare sa invinga pe teren.CIAOO
    4 0
  • @schumy1969, "ingheatza" imaginea, da-i copy, intra in Paint si da-i paste, salveaza in format Jpeg, dupa care intra in Photoshop, deschide poza salvata si folosind Eyedropper Tool fa clic pe acel steag si spune-mi ce culoare considera pc-ul+Photoshop-ul ca e pe acel steag! Daca Photoshop-ul te duce la o culoare cat de cat verde iti voi cere scuze pentru neincredere.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru