Ferrari ar putea încălca regulamentul cu noua aripă spate

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.05.2011
FIA investighează posibilitatea ca Ferrari să încalce regulamentul tehnic din cauza noii aripi spate evaluată în antrenamentele din Spania.

Ferrari a introdus în Marele Premiu al Spaniei un update semnificativ, care include o nouă podea şi noi aripi faţă şi spate, pe care le-a testat în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Totuşi, noua aripă spate a monopostului 150 Italia ar putea încălca regulamentul tehnic din cauza unei clapete poziţionată mai sus decât în mod obişnuit. FIA a iniţiat deja o anchetă în acest sens, însă directorul de curse Charlie Whiting nu a determinat încă dacă Ferrari a încălcat regulamentul tehnic sau doar a găsit o interpretare inteligentă a regulilor.

"Suntem la curent cu dezvoltările aduse de Ferrari aripii spate şi discutăm cu ei despre asta. Este o interpretare inteligentă a regulilor şi trebuie să decidem dacă este o interpretare corectă a acestora. Totul va fi clar sâmbătă", a precizat britanicul.

Articolul de regulament pe care l-ar putea încălca Ferrari este 3.10.3, care se referă la înălţimea maximă a aripii spate. Potrivit acestuia, măsurătorile nu includ şi clapetele de sprijin, motiv pentru care cel puţin teoretic Ferrari nu a încălcat regulamentul.

"Este vorba despre articolul 3.10.3, care se referă la separatori, dispozitivele care în mod normal sunt doar verticale şi păstrează constantă distanţa dintre profile.

Am avut o problemă cu schimbarea profilelor cu câţiva ani în urmă. Separatorii nu pot fi la distanţe mai mari de 200 de milimetri. Este o interpretare alternativă a aceslei reguli pe care o discutăm în prezent", a mai precizat Whiting.

O decizie privind legalitatea aripii spate a monopostului Ferrari va fi luată până la începerea ultimei sesiuni de antrenamente de la ora 12:00.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • le-a interzis-o
    it is undriveble... it is really undriveble :)
    2 9
  • este ilegal
    FIA a decis ca aceasta aripa este ilegala, asadar ferrari va utiliza o aripa spate similara celei din Turcia. informatiile sunt culese de formula1.com.
    nu imi asum acuratetea informatiilor,.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru