Ferrari ar putea utiliza sistemul KERS in Australia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.01.2009
Sansele ca Ferrari sa utilizeze KERS la Melbourne au crescut substantial dupa progresele vizibile realizate de italieni in cadrul testelor de la Mugello.

Ferrari a intampinat numeroase probleme in dezvoltarea sistemului KERS la finalul anului trecut, oficialii Scuderiei admitand la vremea respectiva ca sunt cu mult in urma unor echipe precum BMW-Sauber sau McLaren.

Totusi, in urma testelor de la Mugello din aceasta saptamana, Ferrari sustin ca sunt foarte multumiti de sistemul de recuperare a energiei, fapt ce ar putea determina utilizarea acestuia inca de la prima cursa a sezonului.

Chris Dyer, seful departamentului de inginerie al Scuderiei, spune ca la Mugello principala problema a fost intelegerea comportamentului pneurilor slick. "In acest moment este dificil sa spunem cum va fi. Asa cum stiti, exista 3 probleme esentiale: aerodinamica, sistemul KERS si pneurile slick", a declarat Dyer pentru Gazzetta dello Sport. "In ceea ce priveste primele doua elemente, lucrurile merg in cel mai bun mod posibil, dar din pacate ultimul element nu a fost inca verificat. Cu siguranta nu putem astepta sa punem pneurile slick, pentru ca numai cu ele vom putea sti cat de rapizi suntem".

Referindu-se strict la sistemul KERS, fostul inginer de cursa al lui Kimi Raikkonen a precizat: "Il folosim destul de des pentru a studia siguranta.

Este un lucru interesant, o provocare din punct de vedere tehnic".

Rugat sa comenteze daca dezvoltarea monopostului F60 decurge bine, Dyer a adaugat: "Da, fara niciun dubiu. In a treia zi de teste am parcurs peste 500 de kilometri si totul a mers bine. Nu am avut niciun motiv de ingrijorare".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru