Ferrari are un sistem de evacuare asemănător cu Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.02.2011
Ferrari utilizează un sistem de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament şi prin eleronul spate, un concept similar cu cel implementat de Red Bull.

Renault şi Red Bull nu sunt singurele echipe care au adoptat soluţii inovatoare pentru sistemul de evacuare al noilor monoposturi. Incidentul provocat joi dimineaţă de Felipe Massa a evidenţiat că şi Scuderia Ferrari a implementat un sistem inovator.

Astfel, în momentul în care spatele monopostului F150 a luat foc, flăcările au trecut nu numai peste, ci şi prin eleronul spate, ceea ce înseamnă că gazele de eşapament sunt eliminate prin aceasta componentă. Practic, soluţia adoptată de Ferrari este foarte asemănătoare cu cea a rivalilor de la Red Bull, care au testat această versiune pe parcursul zilei de miercuri, şi exploatează la maxim scăpările din regulamentul tehnic introdus de FIA pentru sezonul 2011.

Eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate contribuie la accelerarea circulaţiei aerului şi, implicit, la creşterea forţei de apăsare aerodinamică.

Comentarii (2)

  • ctlnmihai
    Se pare ca ii urati pe cei de la Ferrari, altfel nu vad cum in alte articole folositi "http://formula1.automarket.ro/stiri/red-bull-a-introdus-inovatii-la-eleron-si-sistemul-de-evacuare-36069.html", iar la orice articol despre Ferrari, numai... chestii banale. Nici nu este de mirare ca urati Ferrari, altfel eram banat de mult. Super tare!
    11 21
  • ctlnmihai
    Chiar ma bucur ca Ferrari vine cu inovatii, incep sa ma satur si o sa-mi schimb optiunea.Gerul de afara ma ajuta sa vad lucrurile diferit.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru