Ferrari ataca dur FIA pentru aparitia noilor echipe din Formula 1

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Italienii de la Ferarri au postat pe site-ul propriu un editorial in care ataca decizia FIA care a adus in Marele Circ echipe necunoscute in detrimentul BMW si Toyota.

Ferrari critica dur oficialii FIA pentru decizia de a largi numarul de echipe prezente in Marele Circ in 2010. Intr-un editorial aparut ieri pe site-ul oficial al italienilor, acestia sustin ca FIA a facut o eroare capitala incurajand aparitia unor echipe precum Campos sau USF1 in loc sa sprijine constructori ca BMW sau Toyota, care s-au retras din competitie din cauza problemelor financiare.

"Din cele 13 echipe care s-au inscris sau au fost incurajate sa se inscrie in aceasta editie a Campionatului Mondial de Formula 1, doar 11 au reusit sa se prezinte la testele oficiale, unele dintre ele mai tarziu decat celelalte. In plus, in timp ce unele au reusit sa faca doar cateva sute de kilometri in teste, altele au parcurs mai multi kilometri, dar intr-un ritm mult mai lent", noteaza Ferarri in articol.

In continuare, Ferrari ataca direct echipele Campos Meta si US F1, despre care sustine ca nu vor reusi sa apara la prima cursa a sezonului, dar continua sa insinueze ca totul este in regula in privinta participarii lor in curse in acest an.

"USF1 pare ca s-a ascuns in Charlotte, Carolina de Nord, din pacate pentru cei ca pilotul argentinian Jose Maria Lopez, care credea ca a resuit in sfarsit sa ajunga in Formula 1, dar acum trebuie s-o ia din nou de la capat. Mai mult, intr-un mod incredibil, USF1 continua sa aiba nerusinarea de a spune ca totul este perfect sub cerul senin de deasupra".

Conform italienilor, principalul vinovat pentru problemele actuale ale Formulei 1 este fostul presedinte al FIA, Max Mosley. "Aceasta este mostenirea unui razboi sfant inceput de fostul presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism. Doua echipe se tarasc la startul primei etape, o a treia (Stefan Grand Prix) este impinsa din spate de o mana invizibila, iar despre a patra (US F1)mai degraba suni la Persoane Disparute pentru a localiza. In tot acest timp, am pierdut doi mari constructori pe drum, BMW si Toyota, in timp ce la Renault n-a ramas mare lucru in afara de numele echipei. A meritat?"

Taguri: Ferrari

Comentarii (24)

  • @Mircea Mester
    "o a treia (Stefan Grand Prix)" sau "o a treia (Campos Meta)"?
    0 0
  • ctlnmihai
    Ferrari ataca dur FIA pentru aparitia noilor echipe din Formula 1
    Cam tardiv atacul celor de la Ferrari ..Parca imi pare rau de Max Mosley.... Ce o simti el acum cand vede ca e atacat de o echipa pe care a favorizat-o mai mereu
    0 0
  • Ferrari ataca dur Fia
    Max Mosley este doar un vulpoi batrin!S-a dus spectacolul din F1 si asta pentru k pe Mosley il intereseaza bani!Aducem echipe din state si nici macar nu se stie dak vor participa tot sezonul de la inceput!
    0 0
  • Ferrari
    au dreptate cei de la ferrrari.Nu este posibil asa ceva .Trebuia sa sustina echipe gen BMW si Toyota decat necunosicutii astia ...
    0 0
  • salutare
    Pe Mosley putin il mai intereseaza ce se intampla in F1,iar Ferrari trebuia sa isi varse naduful asa de vehement,anul trecut nu acum,vorba aceea,"DUPA RAZBOI MULTI VITEJI SE ARATA"!Asa si Ferrari,acum cu gura mare,in trecut mielusei,si sa mai zica lumea ca sunt o echipa corecta.In opinia mea este nevoie de echipele mici,pentru ca ele au consolidat si au dat farmecul acestui sport,nu echipele mari,timp de 30-40 de ani!
    0 0
  • Bietul Max..http://static.formula1.automarket.ro/images/btn_trimite.gif
    @mad-Nu stiu unde ai fost tu anul trecut, eu zic sa rasfoiesti stirile din primavara-vara lui 2009 si vei vedea ca Ferrari au amenintat in mai multe randuri ca parasesc F1 tocmai datorita politicii haotice a lui Max. Anul trecut l-ati injurat iar acum il plangeti. Eu zic sa va decideti. Atacul lor nu este tardiv, tinta indirecta fiind si Bernie. Iar "razboiul" l-a purtat si castigat FOTA. Ferrari a avertizat in mai multe randuri ca politica bugetelor si regulamentului nu este buna, acum nu face altceva decat sa constate ca are dreptate.
    0 0
  • rayn380
    ...
    Din pacate din punctul meu de vedere, au dreptate, sunt total de acord cu ei. Eu unul cred ca au facut declaratiile astea, intrucat se asteapta ca sezonul asta de multe ori sa fie incurcati pe circuit de acesti noi sositi. Si nu doar ei vor fi incurcati, ci si ceilalti care vor lupta la varf. Cu siguranta, atat noile echipe cat si pilotii acestora vor face multe gafe de-a lungul acestui nou campionat, tocmai din lipsa totale a experientei in acest sport si mai ales din cauza unora ca si Mosley care le-a permis accesul in marele circ, asa dupa ureche. Mai bine faceau pe naiba-n patru si incercau sa ii tina pe Toyota si BMW. Bine macar ca s-a dus mosul ala senil....din fruntea FIA :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08
    In 2009 se stia ca Max Mosley nu o sa mai candideze ..cat priveste pe Bernie ,cine a fost invitat anul trecut in paddock-ul Ferrari si purta o jacheta Ferrari.. cam in perioada in care se vorbea despre transferul lui Alonso la Ferrari ?? insusi Bernie ...Nu inteleg de ce Ferrari nu a protestat impotriva politicii Fia in 2007 ,si 2008 cand ferrari se lupta ptr. titlu cu Mclaren..Nu-mi pare rau dupa Max insa nu suport ipocrizia celor de la Ferrari
    0 0
  • arhiva
    http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/22498/fia-acuzata-de-alegerea-pe-criterii-politice-a-noilor-echipe.html

    ctInmihai-nu amesteca lucrurile. Scandalul bugetelor, al regulamentelor au avut loc in 2009. Incearca sa fii la subiect. Daca ne apucam sa derulam aspecte din 2007-2008 nu mai ajungem nicaieri. Punctual, subiectul se numeste "Ferrari ataca dur FIA pentru aparitia noilor echipe din Formula 1"
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel
    Hai sa fim seriosi..Singura problema a F1 nu o constituie noile echipe ..Problemele F 1 sunt de mai multi ani si trebuie sa recunosti ca Ferrari n-a luat atitudine cand trebuia :)
    0 0
  • @ctlnmihai
    http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/22257/montezemolo-nu-mai-exista-dictatura-in-f1.html-Ferrari a pus umarul foarte serios sa se schimbe ceva in F1. Nu i-am vazut insa pe altii care sa faca acelasi lucru, la aceeasi intensitate. De ce sa faca Ferrari tot? Nu exista FOTA?
    0 0
  • @ctlnmihai
    Eu inteleg ca esti un "gica-contra" cand auzi/vezi Ferrari, insa o bruma de obiectivitate nu-ti strica:), uneori.
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08
    dap , asta au fost spuse intr-un moment cand Ferrari n-avea practic nimic de pierdut ..Montezemelo trebuia sa aiba atitudinea asta si in momentul cand nu era presedinte FOTA..saracuta Ferrari ..a dus greul razboiului impotriva lui max Mosley..sincer eu cred ca nu vrei sa pricepi ceea ce vreau sa spun eu ..si daca e sa ma gandesc putin montezemelo a fost doar purtatorul de cuvant al echipelor din Fota deoarece deciziile s-au luat in unanimitate de catre echipele din FOTA
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel
    Nu sunt gica contra domne ..cat despre obiectivitate ma tem ca suferi si tu uneori de lucrul asta..cand Ron dennis ,,frank williams si Ken tyrell se bateau cu Fia ,si Foca montezemelo era inexistent. asa ca degeaba se chinuie Ferrari sa demonstreze ca e stindardul luptei impotriva lui Max mosley si Bernie Ecclestone..
    0 0
  • ctlnmihai
    Inteleg foarte bine.Tu o tii cu "castravetele". Vad ca ai acelasi post ca in iulie:)2009, nimic nou. De ce nu comentezi la stirea zilei? Sa-nteleg ca fondul problemei nu te intereseaza..Ok.Probabil ar fi trebuit sa se retraga Ferrari si sa ramana Mosley cu echipele astea de doi bani.
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel
    asta inseamna ca sunt consecvent..si mi-am exprimat opinia si in ceea ce priveste
    acest articol..Si in fond nu inteleg cu ce anume te deranjeaza echipele astea de 2 bani?? Daca Alonso ar fi concurat ptr. USF1 (ipotetic vorbind ) ai mai fi avut aceeasi parere ?? Eu nu cred :)
    0 0
  • ctlnmihai
    Pentru precizie, sunt doua echipe care "ma deranjeaza" din cele inscrise acum.De ex as vrea un Stefan GP, insa, neincadrandu-se in politicile lui Max n-a incaput. Ipotetic vorbind Alonso a anuntat echipa de la care se va retrage. Hamilton inca n-a facut-o...sanse ar mai avea pentru USF1. Dar vad ca tu tot despre "castraveti". Hai sa schimbam cultura. Astazi avem cartofi.
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08
    si te mai lauzi ca esti ardelean ..eu sunt fan Mclaren in primul rand ,si in al doilea rand fan Hamilton.. nu migrez ca altii spre echipele unde merg pilotii lor favoriti
    0 0
  • ..
    Nu ma laud, sunt ardelean:).Tu insa poti sa te lauzi:)..
    0 0
  • ctlnmihai
    diesel08
    eu nu sunt ardelean.. cat despre tine stiu ca esti ardelean
    0 0
  • ctlnmihai
    Sanatate buna. Ne vedem la polemicile de dupa curse.
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08 2
    ne citim mai bine spus .la fel
    0 0
  • uitare sau pur si simplu trebuie sa fim contra
    Fara nici o discutie "diesel08" are dreptate in privinta atitudini Ferrari in raport cu deciziile FIA pe tot parcursul anului 2009. FOTA a fost condusa in 2009, de nimeni altul decat Montezemolo.
    0 0
  • diesel08
    Nu conteaza de unde esti,ce culoare sau rasa esti!Dar recunoasteti k dupa ce s-a retras Hakkinen si mai tirziu Schumacher f1 a pierdut din spectacol foarte mult!Akum de multe ori te uiti parca sunt aia la nascar se invirt de 500 de ori !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru