Ferrari: "Avem nevoie de schimbări fundamentale pentru a fi competitivi"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 14.04.2012
Directorul tehnic Pat Fry susţine că Ferrari are nevoie de schimbări fundamentale în privinţa procesului de construire a monoposturilor pentru a deveni competitivă pe termen lung.

Pat Fry, directorul tehnic al Ferrari, a tras un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă Scuderia în Formula 1 în ultimii ani. Britanicul susţine că debutul modest din acest sezon nu are drept cauze doar monopostul schimbat radical comparativ cu anul trecut, ci întreaga metodologie de lucru a inginerilor de la fabrica de la Maranello.

În acest sens, el avertizează că Ferrari are nevoie de schimbări fundamentale pentru a fi capabilă să dezvolte din nou un monopost cu care să lupte pentru titlul mondial.

"Nu vreau să intru în toate problemele pe care le avem, dar nu este vorba doar despre construirea unui monopost rapid. Trebuie să schimbăm fundamental metodologiile pe care le folosim pentru a selecta, desena şi produce, pentru a fi competitivi pe termen lung. Munca se desfăşoară pe toate fronturile, nu numai în privinţa update-urilor pentru Barcelona, încercam să schimbăm lucruri fundamentale pentru a face un pas înainte şi pentru a fi competitivi", a declarat el la Shanghai.

Fry a dat ca exemplu o serie de schimbări în privinţa modului de utilizare a tunelului de vânt, a simulărilor şi a designului ales pentru componentele monopostului F2012.

"Zonele în care trebuie să muncim variază de la modul în care utilizezi tunelul de vânt, la acurateţea datelor din tunelul de vânt şi simularea pe care o foloseşti pentru a decide componentele cu care mergi înainte.

Încercam să revizium metodologiile pe parcursul întregului proces în biroul de design pentru a face componente diferite şi mai durabile. Aşa că muncim în absolut toate domeniile companiei, la metodologia fundamentală, încercând să îmbunătăţim şi monopostul", a mai precizat el.

Via | SkySports | BBC Sport

Taguri: Ferrari, Fry

Comentarii (1)

  • catastrofa dar asa va trebe
    au scapat de oameni bune crezand ca rezolva ceva roata roata merge,sunt fan ferrari dar merita
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru