Ferrari, cel mai slab rezultat de cursă din ultimii 32 de ani

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Ferrari a înregistrat în Marele Premiu al Marii Britanii cel mai slab rezultat în Formula 1 din ultimii 32 de ani.

După rezultatele dezamăgitoare din Marele Premiu al Europei, Ferrari spera să revină în lupta pentru titlu pe circuitul de la Silverstone, însă lucrurile nu au decurs în mod favorabil pentru Fernando Alonso şi Felipe Massa nici de această dată.

Chiar dacă a plecat de pe locul trei al grilei de start, Alonso a fost nevoit să se mulţumească doar cu poziţia a 14-a ca urmare a unei penalizări de tip drive-through pentru câştigarea unui avantaj nesportiv în urma depăşirii efectuate asupra lui Robert Kubica.

La rândul său, Massa a avut pană în primul tur şi a coborât pe penultimul loc după efectuarea schimbului de pneuri, terminând în cele din urmă doar pe locul 15.

Locurile 14 şi 15 reprezintă cea mai slabă clasare cu ambele monoposturi a Scuderiei Ferrari într-o cursă de Formula 1 în ultimii 32 de ani. Precedentul record negativ s-a consemnat la Marele Premiu al Franţei din 1978, când Gilles Villeneuve şi Carlos Reutemann au terminat pe locurile 12 şi, respectiv, 18.

Chiar dacă traversează o perioadă dificilă din punct de vedere al rezultatelor, Ferrari rămâne în cursa pentru titlul mondial în ambele clasamente, în special datorită noului sistem de punctare prin care o echipă poate obţine 43 de puncte într-un singur Mare Premiu în clasamentul constructorilor.

Comentarii (13)

  • Ferrari
    Succesuri in continuare!
    15 12
  • @ally
    Mai nou au devenit fetele specialiste in F1!
    10 7
  • @dmd
    Toate-s vechi si noi sunt toate pt unii :) E al 15-lea sezon de F1 pe care il urmaresc, restul deduci singur!
    12 7
  • @Ally
    Si cine comenta in 95 la tvr?
    3 7
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Sau ce televiziune dadea curse in 95? Multi se uita de 20 de ani la Formula 1 si tot nu inteleg nimic asa ca 15 ani parca nu mai par o performanta. Sau poate unii cred ca guma Turbo era o cursa de Formula 1 cine stie.
    7 11
  • Curse
    urmaresc mai exact din 1996 cursele de f1 si pe acea vreme erau transmise de Pro TV, iar comentatori au fost Costi Mocanu si Dedu (parca). @Neo numai tu puteai sa debitezi asa ceva...poate prin 96 te jucai in groapa cu nisip din fata blocului sau tu erai ala ce facea schimb cu abtibilde Turbo?
    11 8
  • Dezastru
    Realizare marca Alonso!
    11 4
  • @ally_great
    In week end-ul 30-01 august merg la Hungaroring cu un prieten. Daca esti asa pasionata de F1 ne vedem acolo. Ce zici? Aradul e aproape de Budapesta.
    5 2
  • Ferrari
    Tineti-o tot asa si la mai mare baieti !
    8 8
  • salutare
    cum cel mai slab!!!!!!!nu au reusit o dubla.....aaaaaaaa pe 14 si 15,dar tot o dubla e si aia!!!!!!!!!
    7 6
  • @dmd
    As vrea sa merg, dar s-ar putea sa am alte planuri care sa nu includa excursia asta. Ms fain de invitatie. Si da, e ft aproape Budapesta :)
    3 0
  • Comentatori Pro TV
    Era vorba de Arnold Cobilanschi si Antal Putinica. Ceilalti 2 comentau Liga Campionilor :)
    3 4
  • ferrari
    uite ca se trezira baietii din visul unei nopti de vara.....Cine zicea ca s-au ascuns ca strutul ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru