Ferrari confirmă că a fost interesată de Kubica înainte de accidentul din raliuri

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat miercuri că a fost interesată de serviciile lui Robert Kubica înainte ca polonezul să aibă un accident de raliuri care i-a pus capăt carierei în Formula 1.

Presa internaţională a speculat la nivelul anului 2009 că Ferrari l-ar putea aduce la echipă pe Robert Kubica, datorită rezultatelor impresionante obţinute de polonez în 2008, când a luptat pentru titlul mondial până în antepenultima cursă.

Informaţia a fost confirmată la patru ani distanţă de şeful Stefano Domenicali, care admite că este puţin probabil ca fostul pilot BMW-Sauber să revină în competiţie.

"Da, era în atenţia noastră. Din păcate, nu cred că va reveni, pentru că din cauza problemei sale de natura fizică s-ar chinui în anumite situaţii limitate care necesită reactivitate. Este păcat", a declarat italianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Urmareste Automarket
La vremea respectivă, ipoteza a fost că polonezul îl va înlocui pe Felipe Massa pentru a deveni coechipierul lui Fernando Alonso, însă Domenicali susţine că echipă ar fi vrut oricum să-i acorde încă o şansă brazilianului după accidentul suferit în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei din 2009.

"Din punct de vedere medical nu există nicio dovadă că accidentul a avut daune permanente, cum ar fi problemele cu vederea sau reflexele.

Iar apoi este vorba despre faptul că unui pilot care nu a fost norocos trebuie să-i acordăm şansa să demonstreze că merită să rămână alături de noi. Dacă Massa nu a putut să furnizeze performantele la care am sperat, s-a întâmplat în primul rând din cauza sensibilităţii unui monopost care a fost prea nervos în partea din spate. Dar în 2008 aproape a câştigat titlul, iar eu îl consider un campion mondial", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • La vremea respectiva, cine nu era interesat de Kubica? Era unul dintre cei mai buni piloti de pe grila. Pentru mine cei mai buni piloti din acea perioada erau Alonso, Raikkonen si Kubica.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru