Ferrari confirmă că nu va îmbunătăţi radical motorul la Monza

de Daniel Popescu
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că va utiliza doar câteva jetoane pentru îmbunătăţirea motorului pe care îl va folosi în Marele Premiu al Italiei. "Nu vom avea un super-motor", spun oficialii echipei.

Am putea folosi câteva jetoane, dar vor fi puţine. Aşa că nu are rost să vorbim despre o super unitate de propulsie.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Ferrari a anunţat încă din luna iunie că va introduce următorul update pentru unitatea de propulsie cu ocazia cursei de casă de pe circuitul de la Monza.

Chiar dacă Marele Premiu al Italiei era văzut drept un punct cheie pentru dezvoltarea monopostului de către preşedintele Sergio Marchionne, echipa va utiliza în realitate doar câteva dintre cele şapte jetoane pe care le mai are la dispoziţie.

"Muncim, dar la Monza nu va exista un super-motor. Am putea folosi câteva jetoane, dar vor fi puţine. Aşa că nu are rost să vorbim despre o super unitate de propulsie, ci doar despre un motor", a declarat Maurizio Arrivabene, şeful Ferrari.

Stim că nu vom fi echipa de învins.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Anterior, presa internaţională a relatat că Ferrari va utiliza doar două jetoane pentru Monza şi că restul de cinci vor fi folosite în Mexic sau Statele Unite.

Pe de altă parte, Ferrari nu se aşteaptă să lupte pentru victorie în Marele Premiu al Italiei, întrucât configuraţia circuitului favorizează echipele cu motoare puternice şi, implicit, Mercedes.

"Ştiţi foarte bine că specificaţiile de la Monza sunt similare cu cele de la Spa.

Aşa că se potrivesc mai puţin monopostului nostru. Nu spunem că aruncăm prosopul sau că refuzam lupta. Vom da tot ce avem mai bun. Dar ştim că nu vom fi echipa de învins. Îmi pare rău pentru că este Marele Premiu al Italiei, dar vreau să fiu realist. Nu voi deziluziona fanii, aşa că prefer să spun exact cum este", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • "Nu vom fi echipa de invins"-Pai si "superchampionu"? Ce face el la Ferrari?
    13 18
  • @fgfg supercampionul intergalatico-fenomenal a plecat la McLaren sa faca cele mai bune curse din cariera :))
    24 12
  • Da, s-a saturat de batalia la titlu pentru Fierari, a zis ca ii lasa lui Fetel onoarea sa se bata pentru locu 3 :))
    13 12
  • Pe banii pe care ii ia Alonzo poate zice ce vrea. Vetel poate?
    13 5
  • @gfgf, corect, Alonso acum macar stie o treaba, anume ca are la fel de multe sanse ca Will Stevens. A scapat de stres omul :))
    16 3
  • Da, deci Alonso a scapat de stres iar Vetel castiga campionatul cu Ferrari. Sau poate cu Stevens?
    9 2
  • Stati calm Alonso fans,el nu mai pupa niciun podium pana cand se retrage la anul,Vettel va castiga titluri,asa ca mai incet cu Alonso
    11 13
  • @gaze, nu, in nici un caz.
    Singurul lucru care se stie sigur este cine nu va castiga, chiar daca zice ca face cele mai bune curse din cariera. :)))
    8 2
  • dar nu-i nevoie sa-l imbunatateasca, doar il au pe Alonso care face din caruta car sau invers. Daca se forteaza poate termina in fata tuturor celor care au abandonat, cursa trecuta nu i-a iesit asta.
    11 3
  • Au îmbunătățit monopostul și l-au tot îmbunătățit, au băgat jeton după jeton în el, dar parcă merge mai nașpa decât la începutul sezonului.
    12 6
  • @alice
    clar, monopostul e din ce in ce mai bun. Dar si concurenta imbunatateste, ce observi tu e diferenta fata de concurenta nu diferenta fata de aceeasi masina de la inceputul sezonului
    8 3
  • @alice - Nu trebuie să ai multe școală ca să îți dai seama că monopostul Ferrari nu merge așa cum trebuie, e de ajuns să fi văzut ultima cursă. Vettel a stabilit abia al noulea timp în calificări, nici măcar el nu a înțeles de ce, iar motorul lui Kimi a avut scurgere la ungere, tușea ca bunică-mea înainte să moară, Dumnezeu să o ierte.
    Să înțeleg că această concurență, despre care vorbești tu, a descoperit cumva elixirul tinereții, iar Ferrari își adapă căluțul cabrat cu apă din Dâmbovița?
    11 1
  • Alice din tara
    Deci Vetel castiga campionatul anul asta, nu? Sau poate ca la anul. La anul sigur. Dar daca nu la anul, poate in anii care vor urma. Sigur. Anul asta e de debut la Ferrari, deci ne batem pentru locul 3. E bun si ala. Pentru Vetel. La Ferrari. De Kimi ce sa mai zici. E mai rau ca Massa cand era.....Pai nu Massa l-a facut campion?
    9 4
  • @alice
    ramane valabil ce am spus.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru