Ferrari confirma incetarea dezvoltarii monopostului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.08.2009
Scuderia Ferrari a confirmat ca a intrerupt definitiv procesul de dezvoltare al monopostului F60, preferand sa se concentreze exclusiv pe masina de anul viitor.

Kimi Raikkonen dezvaluiese miercuri pe site-ul oficial ca Ferrari a decis sa se concentreze exclusiv pe dezvoltarea monopostului pentru anul viitor, iar informatiile au fost confirmate de oficialii Scuderiei cu ocazia preview-ului pentru Marele Premiu al Belgiei din acest weekend.

"In esenta, Scuderia Ferrari a oprit dezvoltarea monopostului F60 pentru a-si concentra dezvoltarea si cercetarea pe 2010, in timp ce alte echipe au ales o optiune diferita pentru a-si atinge propriile scopuri", se arata intr-un comunicat de presa al italienilor.

Decizia Ferrari vine in contextul in care echipa lupta cu McLaren pentru locul 3 in clasamentul constructorilor, iar cele mai multe echipe continua sa dezvolte in paralel monoposturile din acest sezon si pe cel de anul viitor.

Ferrari anticipeaza ca va fi avantajata de utilizarea sistemului KERS in viraje precum Eau Rouge, fapt ce ar putea ajuta echipa sa obtina o performanta buna in Belgia.

"Inginerii Scuderiei considera ca sistemul KERS va avea aici un impact mai mare decat pe orice alt circuit din calendar.

Depasirile sunt posibile la Spa, iar monoposturile echipate cu KERS vor concura probabil cu ceva mai multa forta de apasare aerodinamica decat celelalte. Acest lucru va oferi un avantaj de putere pe sectiunile de mare viteza si mai multa aderenta in cele lente", au explicat oficialii echipei italiene.

Raikkonen a obtinut in cariera sa trei victorii pe circuitul de la Spa, motiv pentru care Ferrari anticipeaza o noua evolutie buna din partea finlanezului. "Pe un circuit pe care pilotul poate face diferenta, ne putem astepta ca Raikkonen sa fie din nou foarte competitiv, pentru ca a castigat de trei ori. Anul trecut a avut una dintre cele mai bune curse pana in momentele haotice din finalul cursei, care in  cele din urma a fost castigata de coechipierul sau, Felipe Massa".

Marele Premiu al Begiei va avea loc in perioada 28-30 august pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Via | Ferrari

Comentarii (1)

  • Anul trecut a avut una dintre cele mai bune curse pana in momentele haotice din finalul cursei, care in cele din urma a fost castigata de coechipierul sau, Felipe Massa".
    VAI!!!! Dar cum poate sa zica cineva ca a fost castigata de masa (care era pe nicaieri pe pista uda) fara sa aminteasca ca acest lucru s-a intamplat la masa verde???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru