Ferrari confirmă interesul pentru Rosberg şi Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.12.2011
Luca di Montezemolo a confirmat că Ferrari este interesată de serviciile lui Nico Rosberg şi Robert Kubica, adăugând că pe listă se află alţi doi piloţi germani.

Ferrari a confirmat pentru prima oară că ia în calcul înlocuirea lui Felipe Massa după ce contractul acestuia va expira la sfârşitul sezonului 2012.

Preşedintele Luca di Montezemolo a admis că Nico Rosberg şi Robert Kubica se află pe lista potenţialilor coechipieri ai lui Fernando Alonso, piloţi despre care presa internaţională a speculat recent că au intrat în atenţia Scuderiei.

"Cu siguranţă planificăm viitorul. Avem de unde alege, pentru că singura problemă pe care nu o avem în ziua de azi sunt piloţii. În acest an mi-a plăcut foarte mult de Rosberg pentru că este un om cu mintea limpede şi devine din ce în ce mai bun. Şi Kubica este o posibilitate. Va trebui să vedem cum va reveni după accident. Dar sunt şi alţi doi piloţi germani buni şi tineri", a declarat Montezemolo pentru presa italiană.

Remarca de la final se referă cel mai probabil la Adrian Sutil, rămas fără contract după ndepartarea de la Force India, şi Nico Hulkenberg, care va reveni în Formula 1 anul viitor la volanul unui monopost Force India.

Cu toate acestea, italianul rămâne încrezător că Felipe Massa se va ridica la înălţimea lui Alonso în sezonul care va începe în luna martie, în ciuda rezultatelor modeste înregistrate după accidentul de la Hungaroring din 2009.

"Sunt sigur că vom avea un Massa competitiv la fel ca înainte.

Nu uitaţi că uneori era mai rapid decât Michael Schumacher când era coechipierul lui. Aştept o reacţie puternică din partea lui Massa pentru că vine după un sezon lipsit de succes. Există motive care explică acest an dezamăgitor. Massa poate avea un sezon foarte bun anul viitor şi ştiu că se pregăteşte foarte bine", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • nu prea
    Situatia sta cam asa:
    - Kubica nu cred ca va mai putea reveni vreodata, iar daca o va face nu va mai fi cel de dinainte de accident.

    - Rosberg si-a prelungit contractul cu Mercedes si pare dispus sa astepte o masina buna decat sa fie "catelususl" lui Alonso.

    In conditiile astea cel mai nimerit pt postul de pilot secund mi se pare Adrian Sutil. Pe bune :)
    4 5
  • Ciprian
    Rosberg
    Daca Schumacher il va bate pe puncte pe Rosberg asa cum se previzioneaza (sa nu uitam ca Nico a avut 2 abandonuri si Michael 5 anul acesta) si ii va pune probleme mari si in cslificari cred ca va pleca bucuros la ferrari. Asta si fiindca echipa este una de legenda. Ce l-ar putea opri ar fi ca Mercedesul sa aiba o masina f. buna la anul, care sa obtina cateva podiumuri si o victorie, doua. Dar sa te bage un "bunicut" tu care esti pe val ... si totui Nico la anul face 27 de ani in iunie deci nu mai e asa de proaspat nici el fata de alti flamanzi care vin. Totusi este foarte bun, dar ceva ii lipseste.
    3 4
  • AndreiF1
    @Mercedes
    Nu cred ca Schumacher se descurca mai bine cu masina decat Rosberg dar pentru moment, as spune ca amandoi au probleme cu aceasta. Personal nu cred ca ambii sunt prea bucurosi de performantele lor din 2011, asa ca as putea spune ca ambii au pierdut in fata concurentei. Din pacate nu cred ca Rosberg este cine stie ce talentat, cel putin pana acum nu m-a impresionat deloc. Nu a aratat nimic, nici o manevra sau cine stie ce strategie care sa-mi arate ca poate. Schumacher in schimb este deja la finalul revenii, iar Rosberg nu poate mai mult. Poate Mercedes isi face cursa si-i schimba pe amandoi, nu de alta dar lucrurile merg la fel de prost ca la Ferrari si la Renault iar acestia din urma au facut cateva schimbare care nu vor da rezolvate prea repede. Sa vedem in 2012, cine va face un pas inainte.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru