Ferrari, determinati sa realizeze o competitie paralela

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.06.2009
Luca di Montezemolo a avertizat ca actualii constructori din Formula 1 sunt pregatititi sa realizeze o competitie paralela in cazul in care FIA nu isi schimba modul de guvernare.

Conflictul dintre FIA si FOTA si-a consumat sambata un nou episod, cand Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a avertizat ca echipa italiana este pregatita sa isi reevalueze viitorul in cazul in care va fi nevoita sa paraseasca Marele Circ.

Italianul a avertizat ca in prezent situatia din Formula 1 are doua cai de rezolvare: fie reformarea forului mondial, fie infiintarea de catre constructori ai unei competitii separate.

"In doi ani problema cu Formula 1 va fi rezolvata. Cu o federatie responsabila, asa cum sper, sau, asa cum se intampla in alte sporturi, cu organizarea propriului nostru campionat. Pentru ca nu este dificil atunci cand ai motoare, cutii de viteze, brand-uri, tehnologie, organizare si capacitatea de a face investitii. Asa ca sper ca problema se va rezolva foarte curand", a explicat Montezemolo.

Oficialul Scuderiei Ferrari si-a reafirmat dezamagirea fata de situatia in care a ajuns Formula 1 si sugereaza ca regulamentul propus de FIA poate transforma Marel Circ intr-o competitie inferioara.

"Nu putem repeta in fiecare zi ca nu vom intra in sezonul urmator al Formulei 1 cu aceste reguli si fara sa luam in considerare drepturile pe care le are Ferrari.

Nu suntem multumiti. Suntem foarte nemultumiti de aceasta situatie, in primul rand fata de public si spectatori. Nu vrem ca Formula 1 sa devina Formula 3".

Montezemolo a lasat sa se inteleaga ca Max Mosley este principalul vinovat de criza de Formula 1 si si-a exprimat speranta ca in interiorul FIA exista persoane care inteleg ca Marele Circ se indreapta intr-o directie gresita. "Vom continua in aceasta directie. Suntem impreuna si vrem sa gasim o solutie. Sunt sigur ca in interiorul FIA exista oameni suficient de responsabili sa inteleaga ca in prezent este absolut necesar sa nu cream probleme, sa nu distrugem F1, ci sa rezolvam problema", a adaugat el.

Montezemolo a facut aceste declaratii cu ocazia celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, intrucat a fost invitat sa dea startul in aceasta competitie de anduranta. Anterior, s-a speculat ca Ferrari ar putea concura la Le Mans in cazul in care va parasi Formula 1, iar Montezemolo a admis ca acest lucru are mari sanse de reusita.

"Nu cred ca este posibil sa concurezi la cel mai inalt nivel, adica sa incerci sa castigi in prea multe categorii din sporturile cu motor.

Cred ca Formula 1, Le Mans si cursele din Statele Unite sunt foarte provocatoare. Intentia noastra este sa continuam sa concuram in Formula 1, daca vor exista conditii. Daca nu, asa cum le-am transmis fanilor nostri din intreaga lume, competitia face parte din ADN-ul Ferrari. Daca nu vom mai concura in Formula 1 vom face altceva, iar Le Mans este cu siguranta una dintre principalele noastre prioritati", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru