Ferrari dezvăluie cum se antrenează mecanicii care schimbă pneurile la boxe

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari explica ăîntr-un clip video inedit modul în care se antrenează la sală mecanicii care efectuează schimburile de pneuri în timpul curselor.

Rapiditatea şi precizia cu care se schimbă pneurile au devenit elemente cruciale în Formula 1 după interzicerea realimentărilor cu carburant, iar piloţii pretrec de regulă numai două-trei secunde la standuri.

Aceste performanţe sunt posibile însă numai în urma unor antrenamente riguroase, aşa cum dezvăluie şi cei de la Ferrari în cadrul unui clip video inedit.

Mecanicii Scuderiei efectuează numeroase antrenamente fizice pentru determinarea abilitaţilor înainte de a trece la exersarea propriu-zisă a schimburilor de cauciucuri. 

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha...
    E ok,dar mai bine pierzi 0,5 - 1 secunda la schimburi,dar sa o poti recupera pe circuit...ce folos sa faci schimburi ultra rapide cand esti in spatele altora cu zeci de secunde... :(
    3 1
  • ce fac ei in loc sa dezvolte monopostul, tutoriale de schimbat roti, de parca celelalte echipe nu fac la fel...
    7 2
  • Oare anul trecut Mercedes nu posta tot felul de filmulete si toti ii criticam sa se ocupe mai bine de dezvoltarea monopostului? Ce treaba au baietii astia care fac filmulete cu aia care dezvolta masina? Sunt oameni diferiti, cu atributii diferite, cu salarii diferite.
    Ma asteptam la ceva mai interesant. Imi imaginam si eu ca se antreneaza intr-o sala cu antrenori.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru