Ferrari: "Dezvoltarea aerodinamicii noului monopost, întârziată cu trei luni"

de Daniel Popescu
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari a dezvăluit că echipa a început să lucreze la aerodinamica noului monopost F138 cu trei luni mai târziu decât planificarea iniţială.

Ferrari speră să aibă parte de un început prolific de sezon cu noul monopost F138 şi să evite astfel problemele din prima parte a lui 2012, însă directorul tehnic Pat Fry a dezvăluit că nu totul a decurs conform planului iniţial în privinţa dezvoltării.

Întrucât a luptat pentru titlul mondial până în cursa decisivă de la Interlagos, Ferrari a început munca la aerodinamica noului monopost cu trei luni mai târziu decât ar fi sperat.

"Dacă vorbim despre aerodinamica monopostului F138, am început cu trei luni mai târziu decât am fi vrut. Vom face totul pentru a recupera această întârziere. Urmează inovaţii", a declarat britanicul pentru publicaţia rusă F1News.

Urmareste Automarket
Rivalii Scuderiei au remarcat însă un monopost Ferrari performant în prima sesiune de teste de la Jerez.
Nico Rosberg, unul dintre piloţii Mercedes, crede că Ferrari deţine un monopost bun, în ciuda faptului că în primele zile identificase anumite probleme.

"În primele două zile, Ferrari nu a arătat deloc bine, dar este evident că au găsit o soluţie la problemă. În cele din urmă, noul monopost este foarte bun, dar cei de la Red Bull şi Mclaren parcă sunt pe şine", a declarat germanul.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • In cazul in care au un inceput mai slab decat adversarii, au o scuza .. :)) ... toti au inceput lucrul la noul monopost mai tarziu ... asa ca sa lase vrajelile astea de 2 lei .... si sa nu-l mai puna pe Massa pe butuci pt "marele" Alonso ...
    9 23
  • Daca tot te-ai obosit cu postarea puteai sa fi spus ceva inteligent
    19 3
  • Bogdan
    Chiar e mare.A terminat la 3 puncte de Vettel.
    13 7
  • La 3 puncte de Newey-Vettel
    21 6
  • GrosJan
    La 3 pcte cu a 4-a masina de pe grila de start (la capitolul viteza): http://formula1.automarket.ro/stiri/mclaren-echipa-cu-cel-mai-rapid-monopost-in-2012-48411.html
    14 6
  • Parca ar fi un concurs de genul cine este cel mai intirziat in dezvoltarea monopostului. RBR sint in urma cu o luna, Ferrari cu trei, Williams inca nici acum nu a iesit cu monopostul pe circuit.
    Ceva nu e in ordine aici
    1 2
  • Stai pablo, sa vezi ce abrambureala va fi in 2014. Echipele ce-si dezvolta si motorul V6 categoric isi dezvolta si aerodinamica, deci sunt intr-un mare avantaj,pe cand celelalte echipe trebuie sa-si construiasca o "cutie" cu speranta ca motorul se va potrivi masurilor. Pariez ca la anul va fi lupta serioasa intre Ferrari ,Mercedes si Lotus.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru