Ferrari, dispusă să ofere motoare pentru Red Bull: "Noi luptăm cu toată lumea"

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat încă o dată că este interesată să furnizeze motoare pentru Red Bull, chiar dacă acest lucru transformă echipa austriacă într-un rival de temut în lupta pentru titlurile mondiale.

Concurenţa este frumoasă când ai un competitor mai puternic. Luptăm cu toata lumea.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Red Bull Racing a informat Renault că doreşte rezilierea contractului pentru motoare la sfârşitul acestui sezon, cu un an înainte de încheierea acestuia, ca urmare a performanţelor modeste ale unităţilor de propulsie. Intenţia iniţială a cvadruplei campioane mondiale a fost ajungerea la un acord similar cu Mercedes, însă constructorul german a decis să nu încheie un astfel de parteneriat pentru a evita întărirea unui rival în lupta pentru titlul mondial.

În schimb, Ferrari şi-a reiterat interesul de a furniza motoare pentru Red Bull Racing, întrucât este încrezătoare că poate dezvolta un monopost capabil să lupte de la egal la egal cu cel al austriecilor.

"Red Bull are nume mari, cu Adrian Newey ca designer şef, şi este uşor să te gândeşti că, dacă le dăm motorul, vor construi un sasiu înfiorător, ceea ce înseamnă că vor fi foarte competitivi.

Echipa mea, inginerii mei şi cei de la aerodinamică îşi cunosc joburile. Din acest motiv nu am nicio problemă, iar concurenţa este frumoasă când ai un competitor mai puternic", a declarat Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei.

Chiar dacă Ferrari nu a mai cucerit titlul constructorilor din 2008, Arrivabene afirmă că Scuderia este pregătită să lupte cu orice echipă, însă admite că înţelegerea cu Red Bull Racing este departe de a fi confirmată.

"Asta nu înseamnă că mâine dimineaţă le vom da motoare celor de la Red Bull, dar nu văd nicio problemă să oferim motorul nostru oricărei alte echipe sau să ne fie teamă de concurenţă înainte de a începe. Nu acesta este spiritul competiţiei, nu asta reprezintă Ferrari. Luptăm cu toată lumea", a adăugat el.

Lista posibilelor parteneriate pentru motoare în 2016

Sezonul 2016 ar putea marca numeroase schimbări în privinţa parteneriatelor pentru motoare: 

Echipa Motor 2015 Motor 2016
Mercedes Mercedes Mercedes
Ferrari Ferrari Ferrari
Williams Mercedes Mercedes
Red Bull Renault Ferrari*
Force India Mercedes Mercedes
Lotus Mercedes Renault*
Toro Rosso Renault Ferrari*
Sauber Ferrari Ferrari
McLaren Honda Honda
Manor Ferrari Mercedes*

* înţelegerea nu este încă oficială

Via The Guardian

Comentarii (14)

  • "Ferrari a confirmat încă o dată că este interesată să furnizeze motoare pentru Ferrari, "

    Pentru Red Bull... corecteaza, te rog, articolul.
    8 0
  • Maurizio Arrivabene nu e prost! Logic, cu oricate interese ar fi la mijloc, nu ar fi ajuns acolo fara ceva in cap. Momentan Ferrari are 3 echipe motorizate pe grila. Anul viitor, daca le ies calculele, vor avea 4, la egalitate cu Mercedes. Pe langa RedBull vor avea motoare Ferrari si juniorii.
    15 0
  • iceman
    @octav71 de fapt ar fi 5 echipe, nu uita de Haas
    14 0
  • Ori le vor da un motor ceva mai slab, ori vor negocia un parteneriat in care numele Ferrari sa fie promovat intens
    10 2
  • Ha,ha,ha...
    Suna frumos declaratia,chiar vreau sa cred ca asta este spiritul echipei ! ;)
    10 0
  • E ok daca asa gandesc,insa totul se poate transforma intr un cosmar daca motorul lor vor ajuta RBR sa i depaseasca in performata pe pista!
    Ei nu au furnizat pana acum motoare unor echipe cu adevarat capabile sa i concureze...acum mai conteaza si daca motoarele pe care eventual le vor furniza pt RBR vor avea specificatii similare cu ale lor.
    Am vazut inca din anii trecuti ca sasiurile lui Adrian Newey nu aveau nevoie de cel mai puternic motor pentru a castiga,chiar si anul asta au avut curse bune ! In concluzie,posibil ca "lumea Ferrari " sa se zdruncine destul de tare daca se va intampla ca RBR sa i bata cu propriul motor...cam inspaimantator putin,nu?!
    6 1
  • serban
    @laurențiu0250 Normal că este nasol să fii bătut cu propriile arme, tocmai de aceea cei de la Mercedes au fost "bărbați adevărați" și împreună cu un "mare campion", căruia-i țâțâiau nădragii că-și pierde jucăria, i-au refuzat pe cei de la Red Bull. Mă întreb de ce nu i-or fi refuzat pe Williams, pe F India, sau pe ce mai au ei ?
    13 3
  • GrosJan
    haha, "noi luptam cu toata lumea"... Mecedes e in frunte. Mercedes nu are nevoie de ajutor, Mercedes nu are nevoie de concurenta. Ferrari sunt in alta situatie, ei nu au un avantaj de pastrat, ei trebuie sa bata Mercedes. Mai multe motoare Ferrari turate pe pista inseamna mai multe teste pentru motorul lor
    9 5
  • ferrrari pierde imaginea de constructor daca Mercedes tot castiga usor. Daca vor bate Mercedes fie si cu un sasiu RBR isi vor mai spala din imaginea sifonata. E un rau mai mic dpdvd comercial sa fie batuti de RBR cu un motor Ferrari decat sa fie batuti de uzina Mercedes. Daca scapa de Mercedes vad ei cum ii fenteaza pe cei de la RBR
    11 6
  • serban
    Nu pierde nimic Ferrari la imagine, în ultimii ani nu au câștigat nimic în F1, ba uneori au pierdut rușinos, dar au avut un succes atât de mare cu mașinile de stradă, încât și-au permis să mărească prețurile și să limiteze producția, ca să mențină exclusivitatea mărcii ! În general, impactul F1 asupra cumpărătorilor de mașini nu mai este deloc important, era poate în anii '80, '90, acum însă, chiar nu mai este.
    6 0
  • Ferrari se lupta cu ei insasi. Circul ar fi ca de la anul renault sa vina cu un motor superior italienilor.
    2 5
  • Ha,ha,ha...
    Ferrari a fost in top de imagine si performanta cu masinile de strada si fara a castiga in F1 ! Au avut o perioada de 20 de ani fara titlu,si nu au dat nici faliment,nu au renuntat nici cu retragerea,nu au facut nici teste ilegale...asa ca stiu ei mai bine cum se fac afacerile !
    4 0
  • serban
    @McLaren_Honda De ce Renault și nu Honda ? Nici tu nu crezi, nu-i așa ? Dar mă înduioșează puternic grija pe care, toți mcladiștii, o aveți pentru Ferrari ...
    7 0
  • bernie
    Nu sunt fraieri cei de la Ferrari...De fapt prin furnizarea motoarelor cei de la Ferrari ar avea acces si la alte date diverse, inclusiv legate de aerodinamica.. Prin contract RBR vor trebui sa ofere Ferrari ca si furnizor de motoare datele necesare ptr ca Ferrari sa evalueze si sa imbunatateasca motoarele sau sa rezolve eventualele probleme aparute...Va fi un fel de spionaj mascat prin contract,,,Ramane de vazut daca RBR va accepta oferta Ferrari ptr ca asa cum s-a scris si mai sus este vorba si de furnizarea de motoare identice catre RBR la fel ca cele pe care le-ar utiliza Ferrari...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru