Ferrari: "Dominaţia Red Bull reduce dramatic şansele la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.05.2011
Stefano Domenicali a admis că şansele la titlul mondial devin tot mai mici pe măsură ce Red Bull continuă să domine Formula 1.

Sebastian Vettel a obţinut nu mai puţin de patru victorii în primele cinci curse ale sezonului, iar Red Bull Racing a fost imbatabilă în calificări până în acest moment.

Echipa patronată de Dietrich Mateschitz are deja un avans de 110 de puncte în clasamentul constructorilor în faţa rivalilor de la Ferrari, iar şeful Stefano Domenicali a admis că dacă situaţia nu se schimba curând şansele la titlu ale Scuderiei vor deveni practic egale cu zero.

"Dacă Red Bull continuă să progreseze, atunci fără nicio îndoială nu va fi uşor să câştigăm titlul. Au un avans foarte mare. Ştiu că este dificil, dar nu ne vom da bătuţi", a declarat italanul citat de postul britanic de televiziune BBC.

În acest sens, Domenicali a admis că rezultatele obţinute în următoarele două etape la Monaco şi Montreal vor fi decisive pentru continuarea campaniei pentru titlul mondial.

"Trebuie să fim foarte precauţi şi să vedem unde suntem în următoarele două curse, pentru că vom avea pneuri mai moi şi configuraţii diferite pentru circuit.

Apoi vom vedea unde suntem în termeni de luptă pentru titlu. Trebuie să ne asigurăm că facem totul pentru a ne reveni. Natura oamenilor de la Maranello trebuie să fie aceea de a forţa şi de a munci din greu pentru că vrem să menţinem şansele reale cât mai mult timp posibil", a adăugat el.

Declaraţiile sale vin simultan cu o serie de schimbări anunţate de Ferrari în structura de conducere a departamentului tehnic, cea mai importantă noutate fiind concedierea directorului tehnic Aldo Costa.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • red bull
    parerea mea e aceea ca daca in 2009 nu se schimba regulamentul nu lua BRAWN si RED BULL titluri mondiale..... dar asta e F1
    12 3
  • iulianimi
    Iti dau dreptate! Toate schimbarile acestea de regulament au fost facute impotriva FERRARI... de a stopa suprematia(dominatia FERRARI)
    11 7
  • cine ar cunoaste la perfectie analizele tehnice ale fiecarui monopost si sa aplice masuri care sa-i dezavantajeze doar p'aia pe care au ei dusmanie
    1 2
  • Frustratii
    Cei mai frustrati oameni sunt fanii Ferrari:)) Fratilor vremurile cand Ferrari avea acea echipa imbatabila Schumacher, Todt, Brawn nu stiu daca o sa traim sa o mai vedem. De ce ar lua cei de la FIA masuri impotriva cuiva care nu a mai castigat ceva nici nu mai stiu de cand...? NU ar deranja pe nimeni ca Ferrari sa castige titluri in momentul de fata. Sunt varza, sezonul e compromis dar sunt optimisti:))) atat le-a mai ramas... De cand nu a mai adus Ferrari o inovatie pe care sa o copieze ulterior celelalte echipe???
    2 2
  • mobius
    sunt contrariat
    Domenicali este unul dintre factorii de decizie importanti de la Ferrari, poate cel mai important si sunt intrigat de ceea ce spune pentru ca asta dovedeste iresponsabilitate, pentru ca nu este pentru prima data si pentru ca nu este chiar el schimbat dupa ceea ce face si spune. Cine l-a impiedicat sa faca ceea ce trebuia sa faca pentru ca Ferrari sa nu fie acolo unde este.
    7 0
  • "...Natura oamenilor de la Maranello trebuie să fie aceea de a forţa şi de a munci din greu pentru că vrem să menţinem şansele reale cât mai mult timp posibil".
    Ce fel de afirmatie de sef de echipa este asta? Vrem sa mentinem sansele? Se imbata singur ca poate, dar si el a avut sansele lui. Il concediaza cineva?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru