Ferrari: "Echipa a decis ca Alonso să nu participe la testele de la Jerez"

de Daniel Popescu
Vineri, 01.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a dezvăluit că decizia ca Fernando Alonso să nu participe la testele de la Jerez a fost luată de echipă pentru că sesiunea va fi dedicată îmbunatăţirii fiabilităţii monopostului.

Ferrari a anunţat în luna ianuarie că Fernando Alonso nu va fi prezent la prima sesiune de teste din această iarnă, cu scopul ca pilotul să se pregătească din punct de vedere fizic pentru noul sezon.

Cu ocazia lansării noului monopost, preşedintele Luca di Montezemolo a dezvăluit că decizia a fost luată de echipă şi că este justificată de faptul că prima sesiune de evaluare este dedicată în primul rând identificării eventualelor probleme de fiabilitate şi mai puţin performanţelor.

"Decizia a fost luată de echipă, nu de piloţi. Luăm deciziile de comun acord cu piloţii. Asta îi va da mai mult timp pentru antrenamente lui Alonso. Testele de la Jerez nu se vor cocnentra pe performanţă, aşa că am decis ca el să continue pregătirea pentru a fi gata pentru Barcelona, unde ne vom concentra mai mult pe performanţă", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
La rândul său, Alonso a precizat că una dintre explicaţii este programul încărcat pe care l-a avut în decembrie şi ianuarie cu diverse evenimente promoţionale, care nu i-au permis să finalizeze programul de pregătire fizică.

"Voi urmări testele cu mare interes şi mă voi uita la toate datele care vor veni de la Jerez.

În următoarele săptămâni mă voi concentra pe pregătirea campionatului. În decembrie şi ianuarie am fost ocupat cu echipa, iar până în urmă cu o săptămână am fost implicat în diverse activităţi. Aşa că este bine să fac un pas înapoi şi să mă pregătesc pentru a fi în formă din Australia până în Brazilia", a explicat dublul campion mondial. Via Autosport

Comentarii (7)

  • ciuruitu
    este o explicatie ridicola; adica el nu e capabil sa evalueze din start eventualele problemele masinii ? nu are expertiza necesara? sta si face flotari ca sa fie in forma fizica buna? e de neinteles.
    11 12
  • E vorba de fiabilitate omule, nu de performanta exprimata in timpi/tur. Astfel echipa n-o sa-l puna pe Alonso sa traga de-o eventuala caruta ca sa vada in ce conditii si cat timp va rezista ci-l va pune dupa efectuarea acestor teste dar ca sa testeze alte lucruri importante pentru monopost: directia, viteza, uzura pneurilor in diverse conditii (setari ale monopostului) s.a.
    11 10
  • @ciuruitu - Tocmai asta e,ca oricine poate sa evalueze eventualele probleme ale masinii asa ca nu are rost sa mai piarda vremea cu un astfel de antrement cand poate face antrenamente fizice.
    6 9
  • ciuruitu
    voi chiar credeti ce vorbiti?
    9 10
  • Felipe participa la Jerez. El nu trebuie sa fie in forma ?
    Sa inteleg ca la Ferrari din nou se stie cine e primul si cine e al doilea pilot? Pacat, as prefera sa-i lase sa concureze intre ei.
    10 0
  • @pablo256r
    Au luat in considerare ultimii ani si da, au un pilot nr. 1 Daca Massa vrea sa devina nr 1 trebuie sa demonstreze ca poate asta...Sunt sigur ca daca il bate pe Alonso in primele curse o sa fie el cel sprijinit de echipa.
    5 7
  • Normal, decat "doi se bat" si Vettel castiga mai bine unul, iar la ei nu ar fi o problema, sunt convins ca Alonso l-ar ajuta pe Massa daca ar fi convins de sansele lui. In prezent Alonso ar fi favorabilul dar sper ca Massa sa-si revina si impreuna sa infrumuteze imaginea echipei prin rezultate bune
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru