Ferrari: "Echipele au opţiunea unei competiţii paralele din 2013"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.05.2011
Luca di Montezemolo susţine că echipele au oportunitatea de a crea o competiţie paralelă cu Formula 1 începând din sezonul 2013 alături de News Corporation.

Ferrari a confirmat vineri speculaţiile din presa internaţională pe tema ambiţiei echipelor de a realiza o competiţie paralelă cu Formula 1 începând din sezonul 2013.

Informaţiile au apărut anterior ca urmare a faptului că actualul Acord Concorde expiră la sfârşitul sezonului 2012, iar mai multe echipe s-au exprimat mai mult sau mai puţin public împotriva noului regulament tehnic care va intra în vigoare în 2013 şi care prevede trecerea la motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri. Speculaţiile au căpătat amploare după interesul manifestat de News Corporation şi Exor pentru preluarea drepturilor comerciale ale competiţiei.

"La sfârşitul lui 2012, contractele fiecărei echipe cu CVC (n.r - actualul proprietar al F1) vor expira. Avem trei alternative: reînnoim contractul cu CVC, fondăm propria companie sau găsim un partener diferit. Bernie Ecclestone a făcut o treabă foarte bună, dar a vândut deja de trei ori, aşa că nu mai deţine afacerea. CVC sunt cei care vor vinde.

Va fi decizia echipelor. La finalul lui 2012, contractul va expira, aşa că teoretic CVC nu deţine nimic. Cred că este important să avem alternative. Vom vedea, avem timp să facem asta", a declarat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, în cadrul unui interviu acordat postul american de televiziune CNN.

Ferrari, McLaren, Red Bull şi Mercedes se vor întâlni în 14 mai la Stuttgart cu reprezentaţii News Corporation pentru a discuta despre planurile acestora privind viitorul Formulei 1.

În plus, Montezemolo a pus capăt zvonurilor care indică faptul că Felipe Massa şi-ar putea rezilia contractul cu Ferrari scadent în sezonul 2012, afirmând că brazilianul îşi va respecta înţelegerea în ciuda rezultatelor mai slabe obţinute în ultimii doi ani. "Da, da. Massa are contract cu noi pentru acest an şi pentru anul viitor. Aşa că în mod cert da (n.r - va rămâne), nu există niciun dubiu", a mai precizat el.

Iată interviul acordat de Montezemolo postul CNN:

Via | CNN

Comentarii (1)

  • nenea Monte
    ce respect impune persoana lui Montezemolo. Un om foarte puternic, cu un caracter de fier.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru