Ferrari: "Echipele mici vor crea probleme de trafic la Monaco"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.05.2010
Ferrari si-a exprimat ingrijorarea ca noile echipe din F1 vor crea probleme de trafic in calificari, sesiune decisiva pentru stabilirea castigatorului.

Mai multe echipe din Formula 1 au incercat sa modifice regulamentul calificarilor pentru Marele Premiu al statului Monaco prin introducerea a doua grupe de cate 12 monoposturi in Q1, insa Lotus s-a opus acestei propuneri.

Intrucat circuitul stradal de la Monte Carlo este ingust si nu permite depasiri, sansele ca pilotii noilor echipe sa incurce principalii pretendeti la pole position sunt ridicate, iar Ferrari a readus in discutie acest subiect.

“Aceasta cursa a fost descrisa intotdeauna ca o loterie si acest lucru va fi valabil mai ales in acest weekend, avand in vedere ca circuitul abia are spatiu pentru 20 de masini, iar acum trebuie sa gaseasca loc pentru 24. Prima parte a calificarilor va fi cu adevarat problematica in termeni de trafic. Iar in cursa, chiar daca iti poti planifica pitstop-ul in functie de trafic, pilotii vor avea cursa ruinata daca vor ajunge in spatele unui pilot lent, mai ales ca pilotii noilor echipe vor fi ajunsi rapid cu un tur din urma”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

Pe de alta parte, Ferrari a confirmat ca va renunta la utilizarea noului sistem de ventilatie in acest weekend, din cauza faptului ca acesta nu aduce niciun beneficiu real pe circuitul stradal de la Monaco.

Via | Ferrari

Comentarii (4)

  • rayn380
    echipe mici
    "Soarecii" de la Lotus, scuzati expresia, prin vocea mai marelui lor soarec, spera la o surpriza, adica la un pole position sau poate in cel mai bun caz la o clasare in Q2, poate in Q1 cine stie la ce viseaza astia, dar sigur viseaza si se bazeaza pe neprevazut. Ei chiar nu-si dau seama unde se afla, chiar nu-si pot vedea lungul nasului?? Eu dupa testele din iarna, i-as fi banat automat sau inca din momentul inscrierii in F1, ca si mare mahar la FIA ar fi trebuit sa investigheze la sange toate aceste noi echipe, daca au capacitatea din toate punctele de vedere de a tine cat de cat pasul cu echipele cu traditie din F1. Sa fie o diferenta de 3-4s maxim intre prima si ultima, dar nu 7-8s, e de plans la ceea ce s-a ajuns in F1. inca din antrenamentele de maine prevad scandaluri. Totusi chiar si asa, echipele mari vor gasi cate o portita sa acceada in Q2.
    1 5
  • si daca ...
    si daca veunul dintre "granzi" loveste masina de zid fara sa fie incomodat de vreunul dintre cei mici?
    si daca incepe sa ploua?
    Din cauza acestor lucruri nu sunt de acord sa se faca vreo diferentiere. Vreau sa vad pilotii la lucru si sa isi castige locurile pe munca cinstita. Circuitul este foarte lent si poate produce surprize (vezi Sutil pana sa intre Kimi in el).
    7 2
  • rayn380
    Sutil
    Pai la cursa aceea, Kimi a intrat intentionat in el, de ciuda....:)) i se parea inacceptabil un asa loc pt niste indieni :)) (glumesc, bineinteles)
    4 2
  • Andrei Dragan
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1!
    Declaratia celor de la Ferrari este o dovada clara de amatorism. Din pacate, atat ei, cat si cei de la McLaren, cei de la Mercedes si cei de la Red Bull, uita ca nu trebuie sa castige ei neaparat la Monte Carlo. Da, isi doresc sa castige dar, pentru a castiga trebuie ceva mai mult decat niste declaratii puerile. O sa fie exact 24 de monoposturi in calificari ca in oricare alta sesiune de calificari de anul acesta. Important nu este cine ce vor face ceilalti ci ce vor face pilotii fiecarei echipe. Vor sa castige, foarte bine, sa-si vada de treaba lor. A se plange de "trafic", de piloti intarziati si mai ales de posibile esecuri din pacate este penibil. Nu este important cine a castigat in trecut la Monte Carlo, este important cine va castiga duminica. Poate sa fie un pilot de la Ferrari, McLaren, Mercedes sau Red Bull? Este orice posibil. Multi piloti au gresit in trecut, nu este important nici daca erau de la Ferrari, McLaren, Red Bull sau orice alta echipa, sa vedem in schimb cine va gresi duminica :P
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru