Ferrari exclude revenirea lui Schumacher: "Alonso nu trebuie să fie deranjat!"

de Daniel Popescu
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a exclus posibilitatea ca Michael Schumacher să revină la echipă anul viitor şi afirmă că Fernando Alonso are nevoie de un coechipier care să nu-l deranje în lupta pentru titlu.

Orice poveste de dragoste trebuie să aibă un sfârşit, aşa cum a fost cazul dintre Schumacher şi Ferrari.

Oficial Ferrari
pentru publicatia Bild
Sauber a devenit singura opţiune realistă pentru Michael Schumacher pentru a rămâne în Formula 1 şi în sezonul următor, însă o parte a presei internaţionale a lansat ipoteza unei reveniri de senzaţie la Ferrari, chiar dacă un parteneriat cu Fernando Alonso nu are şanse reale de reuşită.

Oficialii Scuderiei au calmat însă spiritele şi au afirmat în publicaţia germană Bild că nu se pune problema ca septuplul campion mondial să-l înlocuiască pe Felipe Massa în sezonul următor, în ciuda succesului de care s-au bucurat cele două părţi în prima jumătate a deceniului trecut.

"Recordurile arată că Schumacher este cel mai bun pilot din istoria Formulei 1 şi încă mai merită un loc pe grila de start. Dar orice poveste de dragoste trebuie să aibă un sfârşit, aşa cum a fost cazul dintre Schumacher şi Ferrari", au precizat oficialii italieni.

Nu vom pune alături de Alonso un pilot care să-l deranjeze.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Şansele ca Massa să-şi prelungească contractul cu Ferrari au crescut simţitor în ultima perioadă, parţial şi datorită influenţei lui Alonso în această decizie.
De altfel, oficialii Scuderiei nu s-au temut să afirme că Alonso nu trebuie să aibă un coechipier prea puternic, care să-i ameninţe statutul de pilot numărul unu.

"Alonso trebuie în primul rând să câştige titlu şi apoi în mod cert nu vom pune alături de el un pilot care să-l deranjeze. Deciziile despre piloţi sunt luate de noi şi, bineînţeles, sunt împărţite cu Alonso", a explicat preşedintele Luca di Montezemolo pentru publicaţia braziliană TotalRace.

Via GMM

Comentarii (12)

  • ciuruitu
    felipe , fernando iz fastar den iu; fara slugoi nu putem.....
    18 11
  • GrosJan
    deci deciziile sunt luate de noi si ... de alonso. Pfaiii, si eu care "credeam" ca alonso are o dorinta arzatoare sa se lupte numai cu cei buni si sa arate prin fapte ca e (mai) bun ...
    20 10
  • GrosJan
    @ciuruitu
    chiar si cu slugoi nu putem ... :)
    8 12
  • Daca e asa sunt usor dezamagit. O linie de piloti formata din Alonso si Schumi la Ferrari ar fi extraordinara. Poate asa reusesc sa ia titlul la constructori. Strategia asta cu unul din piloti care sa nu ia din punctele nr. 1 la echipa nu-mi place. Schumi la Ferrari ar fi o lovitura de imagine nemaipomenita. In opinia mea Scuderia ar avea numai de castigat.
    Asa sa ti un pilot in jurul locului 10.... cum mai castigi titlul la constructori?
    16 2
  • spre deosebire de raikonen cu care s a luptat pt titulu in urma cu cativa ani,si doar ghinionul lui raikonen l a facut sa devina campion,el a avut un singur pilot de top ca partener pe hamilton,in rest ....un hamilton pe care acum nu se opreste din al lauda.eu nu imi amintesc ca in jurul lui kimi sa fie astfel de discutii si tin minte ca lui nui pasa pe cine avea ca si coechipier.l a avut pe coulthar ,la avut pe montoya cand montoya era in dracii lui ,pe prostul ala de masa care ar n ani la ferari si nu are nici macar un titlu de campion
    12 1
  • Gata cu speculatiile! Schumy a anuntat ca se retrage pt. a doua oara!
    8 0
  • Pt syktasy
    Dar cind sumi era la ferari pilotul nr 1 ati uitat (cam repede),e la pensie acum,au mare dereptate cei de la Ferrari.
    12 3
  • scuderia
    oricum si daca venea schumi la ferrari inapoi nu ii puteai spune prin casca sa-l lasi pe alonso. mai bine asa...parerea mea. asta este filozofia ferrari si asta e...oricum alonso are nevoie de un coechipier care sa-l urmeze indeaproape nu sa fie 10 monoposturi intre ei la finalul unei curse...
    1 5
  • 1. cu aceasta decizie se pare ca nu mai sunt dubii: alonso face cam ce vrea la ferrari (dar oare ce se va intampla daca nu va castiga titluri? i se vor sparge in cap toate borcanele)
    2. chiar si cu aceasta filosofie ferrari ar trebui sa aduca un pilot care sa se claseze pe grila si in curse imediat in spatele lui alonso... un pilot cu o zecime mai lent
    3. cred ca nu sunt constienti: vor lupta pt titlul pilotilor dar si-au luat la revedere de la titlul constructorilor
    4. daca alonso ar avea putina onoare ar cere un coechipier cu care sa se bata macar in unele curse si care sa-l invinga macar de 4-5 ori in calificari intr-un an
    5. cu aceasta filosofie se pare ca nu sunt sanse sa-l vedem pe vettel acolo in anii urmatori (e clar ca alonso nu-l doreste coechipier pe hamilton... de ce l-ar dori pe vettel?!)
    6. l-au pierdut pe perez doar pentru a-i satisface mofturile lui alonso
    7. cred ca doar sutil l-ar putea inlocui pe massa (di resta sau hulkenberg s-ar putea sa-i pune ceva probleme lui alonso... iar rosberg cred ca s-ar bate cel putin de la egal la egal)
    8. daca ar fi avut caracter montezemolo nu ar fi declarat ca perez nu e suficient de bun pentru ferrari... ar fi spoi gardul cumva, cu declaratii diplomate...

    hahahahaha ... magico... magico... magico... penibil!
    10 4
  • ayrton4ever
    @dany Ar trebui sa te ia astia "consilier"la Ferrari, poate asa vor lua titlul... Poate alegi si cursele in "care sa-l invinga macar de 4-5 ori in calificari intr-un an"... nu stiu cine-i mai penibil
    3 8
  • GrosJan
    evident ca exista piloti in f1 care sa-l bata pe alonso si inca rau. Daca nu ar fi asa, nu ar mai exista atatea lamentari la ferrari pe cine sa aduca si pe cine nu. Aduceau pe cel mai bun pe care il credeau ei si gata.
    3 0
  • @eu ma
    Cred ca nu ai inteles. Nu ma intereseaza ce piloti sunt la Ferrari, atata timp cat ei castiga titlul constructorilor. Poate sa vina si Ma Qing Hua daca e spre binele echipei.
    Am doar impresia ca Ferrari vor doar titlul la piloti si sa pleci cu strategia asta intr-un nou sezon, pentru mine ca admirator Ferrari, nu mi se pare corect.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru