Ferrari îi oferă un şasiu nou lui Massa la Sepang

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.03.2012
Ferrari a anunţat că nu va introduce niciun update pentru monopost cu ocazia cursei de la Sepang, însă Felipe Massa va beneficia de un şasiu nou.

Felipe Massa a avut un parcurs dezamăgitor în Marele Premiu al Australiei, după ce a fost nevoit să abandoneze în urma unei coliziuni cu Bruno Senna.

Brazilianul s-a confruntat cu numeroase probleme de uzură ale pneurilor şi a fost nevoit să efectueze trei opriri la boxe, prestaţia sa fiind una modestă şi în calificări, când a ocupat doar locul 16 pe grila de start.

Rezultatele sale au venit în puternică contradicţie cu cele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso, care a terminat pe locul 5 după ce a recuperat 7 poziţii faţă de poziţia de pe grila de start. Ferrari susţine însă că-l sprijină necondiţionat pe Massa şi anunţă că îi va oferi un şasiu complet nou în Marele Premiu al Malaeziei.

"Massa a fost ţinta criticilor după cursa de la Albert Park [...], dar ştie că poate conta pe sprijinul echipei, atât tehnic cât şi operaţional, pentru a-l pune într-o poziţie mai bună să-şi arate talentul. De exemplu, în paddock-ul de la Sepang a început deja munca pentru a pregăti şasiul cu numărul 294, care înlocuieşte şasiul 293 şi va fi utilizat de brazilian în a doua cursă a sezonului.

Această alegere a fost făcută pentru a elimina orice dubii cu privire la performanţa neobişnuită a monopostului său pe parcursul weekendului de la Albert Park", precizează Scuderia într-un comunicat de presă.

Totuşi, Ferrari nu va introduce niciun alt update în Malaezia, întrucât cursa de la Sepang va avea loc la numai şapte zile după cea de la Melbourne. De aceea, echipa sugerează că nu va putea lupta nici de această dată pentru victorie.

"Va fi dificil, [...] pentru că Scuderia va trebui să joace defensiv şi în Malaezia. Nu poate fi altfel, întrucât F2012 va fi acelaşi cu cel care a apărut în Australia", a mai precizat echipa italiană în comunicatul de presă.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • cosmin
    poate sa ii ofere un momopost cu o secunda mai bun decat a lui alonso ca tot nu sar descurca m,ai bine sa fi afectat asa de mut accidentul din ungaria ia sa ne amintin ca si schumacher o avut un accident a silverston in 99 dar a revenit mai motivat ca niciodata si a castigat 5 titluri unu dupa altul sau sa fie complexat de alonso
    4 0
  • costea
    e o lovitură la cap - locaţia pentru stilul de pilotaj, abordarea virajelor, curaj ...
    Schumacher parca s-a lovit la picioare atunci
    5 0
  • mai bine ar furniza sasiului un nou pilot. La fel si in cazul celuilalt sasiu al echipei...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru